Polarni tražilac EQ-500 X, Omegon
  • Polarni tražilac EQ-500 X, Omegon

Polarni tražilac EQ-500 X, Omegon

Savršen alat za poravnavanje vaše mehanike/nosača, tačno na severni nebeski pol u samo nekoliko koraka - za inspirativnu astrofotografiju

6.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Za jasnije tačke i manje pruga - pronađite brzo i lako nebeski pol

Nebo je vedro, zvezde trepere. Kamera je spremna za astrofotografiju. Međutim, samo precizna postavka i pravilna orjentacija mehanike obezbeđuje oštre i jasne slike – naročito ukoliko koristite dugu ekspoziciju ili kada snimate objekte koji kreću. Ovaj polarni tražilac je savršen alat za poravnavanje vaše mehanike/nosača, tačno na severni nebeski pol u samo nekoliko koraka. Za inspirativnu astrofotografiju.

Najvažnije na prvi pogled:

- Polarni tražilac se jednostavno postavlja na nosač
- Poravnavanje prema nevidljivom severnom nebeskom polu traje samo nekoliko minuta
- Osnova za uspešnu astrofotografiju sa preciznim praćenjem
- Koristeći sazvežđa Velikog medveda i Kasiopeje, teleskop se može orjentisati bez potrebe za izračunavanjem tačnih brojeva i koordinata (graticule alignment)
- Može se fokusirati – podesiva oštrina
- Optika sa višestrukim premazom pruža veći kontrast kako bi vam pomogla da uočite Polarnu zvezdu

Jednostavno, precizno poravnanje sa Velikim medvedom

Velika pomoć za precizno poravnanje: polarni tražilac ima marker Velikog medvjeda i Kasiopeje. Jednostavno okrenite osu teleskopa oko njegove tačke okretanja sve dok oznake ne budu u istom smeru (poziciji) kao i trenutni položaj dva sazvežđa. Lako i intuitivno!

Ovo će vam pomoći da pronađete pravi nebeski pol u samo nekoliko jednostavnih koraka. Više ne morate da brinete o komplikovanim skalama podataka i brojevima. Odličan za početnike!

Pogodan i za južno zvezdano nebo - poput Velikog medveda, za poravnanje se koriste južna zvezda Sigma Oktant i Južni krst.

12-satna skala - još jedna jednostavna metoda polarnog poravnanja

12-satna skala daje vam, drugi, jednostavan način za poravnavanje mehanike/nosača. Prednost se ogleda u tome što oznaka izgleda kao lice analognog sata, a „brojevi“ od 1-12 vam odmah daju do znanja gde se tačno postavlja Polarna zvezda (Polaris) u odnosu na nebeski pol.

Ova metoda je posebno popularna kada koristite neku od aplikacija za pametne telefone za orijentaciju mehanike, jer zahvaljujući finoj podeli možete tačno razumeti trenutnu poziciju Polaris-a na nebu.

Može se fokusirati – podesiva oštrina

Individualno podesiv: Omegon polarni tražilac ima mogućnost podešavanja dioptrije, odnosno okretni točak pomoću kojeg možete prilagoditi oštrinu svom oku - tako da uvek imate jasan pogled na grafičke oznake i polarnu zvezdu.

NI55905

Detalji

PLU
1770
Tip
Polarni tražilac
Dimenzije
135mm (dužina), 17.5 (prečnik)
Težina
110g

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: