EQ-3 Mehanika na čeličnom stalku
  • EQ-3 Mehanika na čeličnom stalku

EQ-3 Mehanika na čeličnom stalku

Kvalitetna i čvrsta ekvatorijalna montaža (EQ-3) na čeličnom tronošcu, nosivosti 8-9kg, za teleskope srednje veličine, po potrebi se kasnije može motorizovati

36.583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Stabilna mehanika za amaterske teleskope srednje veličine, koja se može proširiti/opremiti sa raznim korisnim dodacima. Namenjena je teleskopima prečnika objektiva veličine 100-150mm. Postavljanje teleskopa je jednostavno (standardna prizma šina), tako da je montaža i demontaža brza, samo u nekoliko koraka, i ne zahteva dodatan alat. Pomoću fleksibilnih ručica za kretanje, omogućeno je vrlo precizno kretanje i praćenje objekata na nebu.

Postoji mogućnost ugradnje polarnog tražioca, kao i postavljenja motora za kretanje po jednoj ili dve ose (RA i Dec), ukoliko za to postoji potereba. Takođe, mehanika se može se nadograditi i sa GoTo elektronikom koja u sebi sadrži bazu od 42.900 objekata. Napomena: Pomenuti proizvodi ne dolaze u kompletu sa EQ-3 mehanikom!

Noge stativa su izrađene od čelika, visina je podesiva i kreće se od 100 do 155 cm, dok maksimalna nosivost iznosi 9 kg.

Dostupna je i verzija sa aluminijumskim nogama (EQ3), nosivosti od oko 7-8 kg.

Masa EQ3 DeLux mehanike:
- Samo glava, sa osovinom i ručicama za fino podešavanje - 4 kg
- Čelični tronožac sa ladicom – 5,7 kg
- Tegovi 2 x 3,5 kg

EQ3deLux

Detalji

PLU
1858
Mehanika
Ekvatorijalna
Stativ
Čelik
Nosivost
do 9 kg

Posebna šifra

Preuzmi

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: