EQ-5 Mehanika na čeličnom stalku
  • EQ-5 Mehanika na čeličnom stalku

EQ-5 Mehanika na čeličnom stalku

Stabilna ekvatorijalna montaža (EQ-5) na čeličnom tronošcu, nosivosti 10-12kg, za teleskope srednje veličine, po potrebi se kasnije može motorizovati

45.417 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Kvalitetna i čvrsta mehanika za amaterske teleskope srednje veličine, koja se može proširiti/opremiti sa raznim korisnim dodacima. Namenjena je teleskopima prečnika objektiva: Refraktori 120-150mm, odnosno Newton i Katadiopteri 150-200mm. Postavljanje teleskopa je jednostavno (standardna prizma šina), tako da je montaža i demontaža brza, samo u nekoliko koraka, i ne zahteva dodatan alat. Pomoću fleksibilnih ručica za kretanje, omogućeno je vrlo precizno kretanje i praćenje objekata na nebu.

Postoji mogućnost ugradnje polarnog tražioca, kao i postavljenja motora za kretanje po jednoj ili dve ose (RA i Dec), ukoliko za to postoji potereba. Takođe, mehanika se može se nadograditi i sa GoTo elektronikom koja u sebi sadrži bazu od 42.900 objekata. Napomena: Pomenuti proizvodi ne dolaze u kompletu sa EQ-5 mehanikom!

Noge stativa su izrađene od čelika (prečnik 45mm), što ga čini veoma stabilnim. Nosivost iznosi oko 10-12kg. Glava mehanike teži 5kg, dok je težina samog stativa 5.7kg, a set uključuje i dva (2) tega težine 5kg.

EQ5

Detalji

PLU
423
Mehanika
Ekvatorijalna
Stativ
Čelik
Nosivost
do 12 kg

Posebna šifra

Preuzmi

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: