Syn Scan WiFi adapter
  • Syn Scan WiFi adapter

Syn Scan WiFi adapter

Vrlo praktičan dodatak za Sky-Watcher GoTo montaže, pomoću kojeg možete kontrolisati montažu preko vašeg pametnog telefona (besplatna aplikacija za Android i iOS)

7.500 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Rešite se kablova i umesto ručnog kontrolera za pokretanje mehanike koristite pametni telefon ili tablet!

Nakon velikog uspeha najnovijih SkyWatcherovih automatizovanih montaža sa ugrađenim WiFi prijemnikom, pomoću kojih se sada može upravljati putem telefona ili tableta (podržane su android i iOS platforme), SkyWatcher je izbacio eksterne WiFi adaptere, koji se mogu povezivati sa starim GoTo montažama. Još jedna od prednost uređaja se ogleda u tome što je kompatibilan sa planetarinim programom SkySafari 5 (zahteva enkoder na mehanici). Port za povezivanje je ulaz za ručni kontroler (liči na port za fiksnu telefoniju).

WiFi adapter je kompatibilan sa sledećim SkyWatcher montažama:
1. EQ mehanika: EQ3 Goto, EQM-35 Goto, EQ5 Goto, AZ-EQ5, HEQ5 Syntrek and Pro, EQ6 Syntrek i Pro, EQ6-R, AZ-EQ6 i EQ8.
2. AZ mehanika: Svi AZ-Goto, Goto Dobson, StarDiscovery, Allview, Virtuoso, Merlin

Sky-Watcher je pokrenuo razvoj Synscan Wi-Fi adapter 2017. godine. Kompatibilan je sa GoTo ili trek Sky-Watcher mehanikom, koja koristi SynScan ručni kontroler. Postavljanje i povezivanje uređaja povezanog na ručni uređaj vrlo je jednostavno. Pored WiFi adaptera, potrebno je instalirati Syn Scan softver, koji se može pronaći u Google i Apple prodavnicama (potpuno je besplatan). Nadogradnjom (update-om) softvera proširujete bazu novih objekata upisanih u registar. Daleko zgodnija i komfornija upotreba softvera putem telefona ili tableta, ne samo da olakšava upotrebu mehanike, nego i značajno skraćuje vreme, najpre pripreme, a zatim i pretraživanja objekata. Sa adapterom se možete povezati direktno (adapter je pristupna Wi-Fi tačka) ili, ukoliko je dostupna, putem lokalne postojeće Wi-Fi mreže (ako se adapter povezuje na istu mrežu).

Kada je vaš telefon povezan na Wi-Fi mrežu adaptera, možete pokrenuti aplikaciju Synscan. U aplikaciji, klikom na dugme za povezivanje prikazuje se ime Wi-Fi mreže i vrsta mehanike. Nakon odabira mehanike, možemo uočiti uobičajeno upozorenje o opasnostima izlaganja suncu, a u slučaju hibridne mehanike treba odabrati koji mod želite da koristite (AZ ili EQ). Nakon toga, postavka se nastavlja kao i kod SynScan ručnog kontrolera, osim postavki sata i koordinata, koje su, naravno, preuzete iz sistema telefona. Interfejs je vrlo inovativan, i definitivno kvalitetniji i pregledniji od ručnog kontrolera, sa puno više informacija koje se istovremeno prikazuju na ekranu.

Naravno, ne morate se odreći ni praktičnosti enkodera, ukoliko su dostupni na mehanici. Dobro funkcioniše sa više mobilnih programa planetarijuma, kao što je npr. Android Stellaeium Plus ili Luminos za iOS-u. Rad sa SkySafari verzijom 6 je u fazi razvoja. Kod ovog programa, zvezdano nebo je već grafički prikazano i u njemu možete pronaći mnogo dodataka. Izbor željenog objekta se vrši samo jednim dodirom.

U fazi razvoja je i ASCOM kompatibilnost, a u planu je i Synscan pro verzija specijalizirana za EQ mehaniku sa fokusom na astrofotografiju, kao i interfejs za laptop / PC.

SynScanWiFi

Detalji

Tip
WiFi adapter za GoTo mehaniku

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: