Mini AZ GT montaža, SkyWatcher
  • Mini AZ GT montaža, SkyWatcher

Mini AZ GT montaža, SkyWatcher

Malena, čvrsta i moderna SkyWatcher AZ GTi mahanika nosivosti do 4 kg, na StarAdventurer stativu, sa kojom se upravljiva pomoću ugrađenog WiFi-a i SynScan aplikacije na pametnim telefonima

48.750 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Kompaktna, motorizovana azimutalna, koja se može kontrolisati putem Wi-Fi konekcije sa mobilnim telefonom ili tabletom ili putem ručnog kontrolera za GoTo mehaniku (opciono, nije sastavni deo paketa). Takođe, kretanje je moguće vršiti ručno. Potrebno napajanje je 12V (adapter nije deo seta) ili putem 8 komada baterija od 1,5V tipa AA (najčešći standard baterija u upotrebi, preporuka da se koriste punjive baterije, nisu uključene u komplet). Sa internim napajanjem putem baterija i pomoću Wi-Fi konekcije sa telefonom ili tabletom, moguće je upravljati montažom potpuno bežično, što je vrlo komforno i sigurno. (Ko je koristio žičane opcije GoTo sistema, zna koliko problema može da se javi zbog velike količine kablova!).

U kombinaciji sa Star Adventurer stativom dobija se izuzetno mali i lagani set, koji je idealan za putovanja i izlete. Zahvaljujući standardnom 3/8” priključku, mehanika se može postaviti i na većinu drugih stativa.

U osnovi, mehanika je predviđena za postavljanje teleskopa težine do 4kg (kraći tubus), koji se povezuju uz pomoć standardne veze za prizmu (jednim pokretom). Takođe, na mehaniku se mogu montirati kamere, fotoaparati ili dvogledi uz pomoć opcionog dodatka (npr. EQ3fft ili EQshortFFT). Suština je da se veza brzo i lako odvaja, bez potrebe za alatima.

Automatska pretraga objekata (GoTo) se može koristiti putem mobilnih telefona ili tableta (android i iOS su podržane platforme). Mehanika stvara WiFi mrežu na koju se povezujete na standardan način. Potrebni SynScan softver se može pronaći u Apple i Google prodavnicama i potpuno je besplatan. Nakon pokretanja, potrebno je izvršiti kalibraciju uređaja, pronalaženjem 1-2 objekta, a nakon toga mehanika će automatski pronalaziti zadane objekte na nebu. Nakon svake nadogradnje (Update-a) softvera, proširuje se baza novih upisanih objekata, što je još jedna od prednosti novog GoTo sistema. Dostupne su i druge dodatne funkcije – npr. sa programom SkySafari 5, pored baze asteroida i kometa, dostupan je i grafički prikaz planeta i ostalih pogodnosti. Proizvod je u razvoju, tako da će u narednom periodu biti dostupne i druge opcije, kao i drugi planetarni programi.

Dostupne su dve verzije:
- Verzija sa enkoderom (AZ-GTi): Ručno pomeranje se može izvršiti nakon poravnanja zvezda (kalibracija). Ugrađeni enkoderi konstantno prate položaj mehanike dok se kreće, tako da možete prelaziti između automatskog i ručnog pretraživanja objekata bez gubitka pozicije.
- Ekonomična verzija bez enkodera (AZ-GTe): Nakon poravnanja teleskopa nije preporučljivo ručno pomeranje, jer mehanika (softver) neće biti precizna i potrebno ju je ponovo kalibrisati.

Specifikacija:
- Težina (glava mehanike): 1,3 kg
- Težina (tripod + produžetak glave): 1,9 kg + 0,5 kg
- Maksimalna težina teleskopa (nosivost): 4 kg
- Visina bez produžetka: min. 78 cm, maks. 125 cm
- Visina sa produžetkom: min. 99,5 cm, maks. 146,5 cm
- Napajanje: DC 7.5-14V, 0.75A

MINIAZGT

Detalji

PLU
2096
Mehanika
AZ GTi
Napajanje
DC 7.5-14V, 0.75A
Stativ
Star Adventurer
Nosivost
4 kg

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: