AZ4 Mehanika na čeličnom tronošcu

Robustna alt-azimutalna montaža na čeličnom tronošcu (4,5 cm čelična noga) sa praktičnom ručicom za upravljanje, pogodna kako za dnevna, tako i za astronomska posmatranja

29.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

AZ4 mehanika pruža maksimalnu fleksibilnost, koju inače možete očekivati od azimutnog nosača. Jednostavan za korišćenje, lak za nošenje, ne zahteva upotrebu tegova, idealan za astronomsku i dnevnu upotrebu.

Zategnutost kvačila je podesiva, a teleskop se može pomerati u bilo kom pravcu, ne gubeći vreme na stalnim popuštanjem ili zatezanjem poluge za zaključavanje.

Standardni nosač (tzv. lastin rep) olakšava uravnotežavanje postavljenog teleskopa. Zahvaljujući preciznom podešavanju montaže (do 180 stepeni) podjednako se mogu koristiti Refraktori ili Maksutovi sa fokuserima na kraju tubusa, kao i Newton teleskopi čiji je fikuser na samom tubusu.

Sam držač je pod uglom od 45 stepeni, tako da se sa teleskopima prečnika do 180 mm može se posmatrati i zenit, bez dodirivanja mehanike i tubusa.

Za teže instrumente i bolju stabilnost preporučujemo čelični tronožac (45mm), koji se inače koristi i na HEQ5 montaži. Dostupna je i verzija sa aluminijumskim tronošcem (65mm).

AZ4s

Detalji

PLU
1281
Mehanika
Alt-azimutalna
Stativ
Čelik

Posebna šifra

Preuzmi

Uputstvo AZ4

Preuzmi (1.3M)

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: