EQ-5 PRO GoTo Mehanika na čeličnom stalku
  • EQ-5 PRO GoTo Mehanika na čeličnom stalku

EQ-5 PRO GoTo Mehanika na čeličnom stalku

Stabilna ekvatorijalna mehanika (EQ-5) na čeličnom tronošcu, sa GoTo mehanizmom koji može da automatski locira 42.900 objekata

97.500 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Kvalitetna i čvrsta mehanika za amaterske teleskope srednje veličine, koja se može proširiti/opremiti sa raznim korisnim dodacima. Namenjena je teleskopima prečnika objektiva: Refraktori 120-150mm, odnosno Newton i Katadiopteri 150-200mm. Postavljanje teleskopa je jednostavno (standardna prizma šina), tako da je montaža i demontaža brza, samo u nekoliko koraka, i ne zahteva dodatan alat. Pomoću fleksibilnih ručica za kretanje, omogućeno je vrlo precizno kretanje i praćenje objekata na nebu.

GoTo mehanizam pruža funkcionalnosti u praćenju objekata na nebu. Ručni kontroler sadrži više od 42.000 objekata u kontrolnoj bazi podataka, uključujući planete, magline, zvezdana jata itd.., koje možete izabrati. Osim njih postoji mogućnost ubacivanja/ažuriranja novih objekata. U roku od nekoliko sekundi, pomoću ručnog komandera, postoji mogućnost pronalaženja bilo kojeg objekta na nebu. Ručni komander ima još dodatnih funkcija, koje omogućavaju lakše i konfornije promatranje nebenskih objekata. Montaža zahteva 12V napajanje.

Noge stativa su izrađene od čelika (prečnik 45mm), što ga čini veoma stabilnim. Ugrađen je i nosač za polarni tražilac, dva tega od 5 kg, a na montaži je i libela za niveliranje.

Ova montaža je odličan izbor za astrofotografiju.

EQ5gt

Detalji

PLU
537
Mehanika
Ekvatorijalna
Kontroler
GoTo Synscan
Napajanje
12 V
Stativ
Čelik
Nosivost
do 9.10 kg

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: