AZ-EQ5 PRO GoTo Mehanika na Pier tripodu
  • AZ-EQ5 PRO GoTo Mehanika na Pier tripodu

AZ-EQ5 PRO GoTo Mehanika na Pier tripodu

Inovativna azimutalna/ekvatorijalna mehanika (AZ-EQ5) na Pier tripodu, sa SynScan GoTo kontrolorom koji sadrži bazu od 42.900 objekata, FreedomFind tehnologijom, nosivosti do 15 kg

179.167 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Montaža se može koristiti kako u alt-azimutalnom, tako i u ekvatorijalnom načinu. GoTo mehanika, sa svojom inteligentnim ručnim kontrolorom, omogućava automatsku pretragu i postavljanje u pravcu željenog objekata. SynScan kontroler ima bazu podataka od 42.900 objekata, koji se mogu odabrati iz menija. Sadrži patentiranu FreedomFind tehnologiju koja omogućava ručno pomeranje montaže bez da se gubi početno poravnanje na nebeskim koordinatama. Naravno, uključena je i PEC mogućnost korekcije periodičke greške. Montaža ima standardni ST-4 priključak za autoguider, ali i priključak za kontrolu okidanja digitalnih fotoaparata.

Karakteriše ga precizna izrada, dok su sve osovine i pokretni delovi montirani na ležajeve i precizno podešeni. Nosivost mu je između 10 i 15 kg (u zavisnosti od dužine tubusa), tako da se mogu postaviti i teleskopi veće dužine, prečnika objektiva 130mm ili Newton teleskopi prečnika 200mm. Težina same mehanike (glave) iznosi 7.7 kg, tako je lako prenosiva, odnosno pogodna je za transport (u odgovarajućoj torbi) bilo da se radi o automobilu ili avionu itd.

Njegovo praćenje je takođe vrlo precizno, jer motori već prenose obrtni moment na puž putem rebrastog remenskog kaiša, tako da nema zazora, a periodične greške su minimalne.

U poređenju sa mehanikom EQ6 PRO, primetne su sledeće inovacije:

1. Pored ekvatorijalnog načina, mehanika se po želji može koristiti i u azimutnom načinu. Osa RA tada se mora u potpunosti podići na 90 stepeni, tako da se na kraj osovine protivteže može postaviti drugi teleskop umesto tegova. Potrebni adapteri su uključeni u paket.
Azimutalni i ekvatorijalni modusi mogu se odabrati na ručnoj komandi pri pokretanju.

2. Dual koder, zahvaljujući kojem mehanika ne gubi orijentaciju tokom ručnog pomeranja - funkcija GoTo (automatsko traženje objekata) ostaje tačna i nakon ručnog pomeranja, slično kao kod teleskopa na GoTo Dobson montaži. Ova inovacija dolazi do izražaja, na primer ukoliko želite da pomerite teleskop iz jednog područja na nebu u drugo ili iz položaja na istoku želite da posmatrate neku oblast na zapadu i to želite da uradite ručno (jer je tako brže) ili ako slučajno pomerite teleskop tokom posmatranja, jer neće biti potrebe za ponovno kalibrisanje, odnosno GoTo mehanika će i dalje biti upotrebljiva i precizna.

3. Dodate su nove kočnice, odnosno novo rešenje kružno zatvaranje na velikoj površini. Očekuje se da će ovo za rezultat imati manje trošenje i duži vek trajanja.
Kočnice se nalaze na kraju osovina, tako da ih možete lako pronaći u mraku, uvek su pri ruci.

4. Novi sistem za podešavanje visine stativa. Sa ručnim vijcima, za stezanje i otpuštanje nogara, mnogo je lakše i brže prilagoditi visinu. Takođe, ovo rešenje značajno olakšava izvlačenje, odnosno uvlačenje nogara.

5. Povoljno za astrofotografe, jer je zupčanik zamenjen rebrastim remenom, što za rezultat ima manje zazora, finije praćenje i manje periodičnih grešaka.
I na kraju, ali ne najmanje važno, vreme reakcije mehanike je brže tokom kretanja modom automatski vodič (vođene ture), a i sam zvuk motora sasvim drugačiji. Inovacija koji je posebno obradovala astrofotografe!

Za GoTo verziju preporučujemo Skywatcher Wi-Fi jedinicu (SynScanWifi), pomoću koje možete upravljati svojim teleskopom putem pametnog telefona ili tableta. Samo priključite Wi-Fi jedinicu u slot za ručni kontroler i preuzmite besplatnu aplikaciju (Android ili iOS) i mehanika je spremna za upotrebu.

Karakteristike:
- Alt-azimutalni i ekvatorijalni način rada
- Permanent periodic error correction (PPEC)
- Remenski prenos – minimalni backlash, tihi rad, pravila kriva periodične greške
- Samo +/- 5″ (lučnih sekundi) periodične greške
- Mogućnost paralelnog postavljanja dve optičke cevi
- Dvostruki enkoderi sa Freedom Find tehnologijom
- Šipka za tegove se može uvući u montažu
- Težina (glava): 7.7 kg
- Nosivost (za astrofotografiju): oko 15 kg
- Tronožac: Pier Tripod
- Tegovi: 2× 3.5 kg
- Najveća brzina montaže: 4.2° u sekundi
- Brzine korekcije praćenja: 0.125×, 0.25×, 0.5×, 0.75×, 1×

AZ-EQ5p

Detalji

PLU
1681
Mehanika
Alt-azimutalna / ekvatorijalna
Kontroler
GoTo Synscan
Napajanje
12 V
Stativ
Pier tripod
Nosivost
do 15 kg
Ostalo
FreedomFind tehnologija

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: