SynScan StarWand kontroler
  • SynScan StarWand kontroler

SynScan StarWand kontroler

Revolucionarni laserski uređaj koji se koristi za kontrolu kompjuterizovanog teleskopa, putem WiFi veze

9.500 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

SynScan StarWand je kompaktan i prenosiv uređaj koji omogućava korisnicima da lako i precizno usmere svoj teleskop prema određenim nebeskim objektima. Osim toga, uređaj može kontrolisati više nosača u isto vreme (koristeći istu WiFi vezu), što vam omogućava da istovremeno usmerite više teleskopa prema istom objektu – pogodno za prezentaciju (npr. škole).

Nakon poravnanja teleskopa, usmerite leser u smeru željenog objekta. Pritiskom na dugme, teleskop se automatski pomiče u pravcu odabranog područa - možda će biti potrebno malo finog podešavanja da bi se objekt našao u sredini.

Uređaj koristi tehnologiju senzora pokreta i kompatibilan je sa SkyWatcher azimutalnom (AZ) ili ekvatorijalnom (EQ) GoTo mehanikom. Priloženi Wi-Fi adapter se povezuje na SynScan ručni kontroler, uz pomoć kojeg se uspostavlja veza između pokazivača i mehanike. Podržane verzije softvera ručnog kontrolera su: 3.38 ili novija za V3 kontroler, verzija 4.38.06 ili novija za V4 i V5 kontrolere. Ručni kontroler je nephodno ažurirati, ukoliko koristi stariju verziju.

Za rad laserskog pokazivača (klase 2, snage unutar snopa vidljive svetlosti od 1mW) potrebna je 18650 Li-ion baterija (nije uključena).

SynScan StarWand je koristan alat i za amaterske i za profesionalne astronome, koji olakšava brzo lociranje i posmatranje željenih objekata na noćnom nebu.

StarWand

Detalji

PLU
1875
Tip
Laserski pokazivač (laser klase 2)
Napajanje
18650 Li-ion baterija (nije uključena)
Snaga
1mW
Ostalo
Podržane verzije softvera ručnog kontrolera: 3.38 ili novija za V3 kontroler, verzija 4.38.06 ili novija za V4 i V5 kontrolere

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: