NEQ6 PRO SynScan GoTo Mehanika
  • NEQ6 PRO SynScan GoTo Mehanika

NEQ6 PRO SynScan GoTo Mehanika

Stabilna i precizna ekvatorijalna mehanika (NEQ-6 PRO) na čeličnom tronošcu, sa SynScan GoTo kontrolorom (baza od 42.900 objekata), dual 75mm/45mm glavom, nosivosti do 20kg, odlična za astrofotografiju

177.500 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Mahanika SkyWatcher NEQ6-PRO je gotovo identična osnovnoj verziji EQ6. Razlika leži u preciznijem kretanju motora, boljoj i kvalitetnijoj elektronici, kao i dual glavi koja, umesto standardnih 45mm, sada ima veći otvor od 75mm (Losmandy).

Opremljen stepper motorima koji mogu pružiti 800x zvezdane brzine (3.4 stepeni / sek) koristeći ručni kontroler ili planetarni program koji radi na priključenom PC-u. Mikrokorak od 1/64 omogućava mnogo lakše praćenje i manji zazor. Autoguider port je takođe uključen (standard ST4). Brzina korekcije može se podesiti između 0.5x i 800x.

GoTo ručni kontroler omogućava automatsko pretraživanje objekata, radi bez računara, zahvaljujući ugrađenoj bazi podataka. Kontroler sadrži podatke za više od 42.900 objekata - sve Messier-ove, NCG, IC objekte, kataloge drugih objekata dubokog neba, kao i položaje mnogih dvostrukih zvezda, zvezdanih jata itd. Nakon što se pravilno kalibrira, sve što potrebno učiniti je unošenje kataloških podatake objekata i mehanika će dovesti teleskop u željeni položaj.

Pored ovih, sistem ima i niz drugih korisnih funkcija. Ručni kontroler takođe može predložiti listu zanimljivih, uočljivih objekata pod svojim vodstvom – obilazak vodičem (guided tou). Takođe, pruža trenutne podatke o položaju zvezde Polaris, što olakšava postupak polarnog poravnanja. Postoji mogućnost provere napajanja (korisno ako se koristi napajanje iz punjive baterije), a može se proveriti i temperatura.

Precizno kontrolisana kompenzacija zazora, se može u potpunosti prilagoditi. Male korekcije brzine, dostupne su preko priključka za automatsko vođenje (0,125-1x zvezdane brzine), kao i uočljivost periodične greške (PEC), što uveliko pomaže u astrofotografiji.

Memorija ručnog kontrolera se može besplatno ažurirati sa interneta, tako da je nova, opsežna verzija softvera uvek dostupna.

Mehanika zahteva napajanje od 12V, koju možete obezbediti putem upaljača za cigarete (kabel - uključen) u automobilu ili punjive baterije (nije uključena) ili adaptera (nije uključen) naizmenične struje (napajanje od 5A). Za napajanje je potrebno minimalno 4-5A!

Za GoTo verziju preporučujemo Skywatcher Wi-Fi jedinicu (SynScanWifi), pomoću koje možete upravljati svojim teleskopom putem pametnog telefona ili tableta. Samo priključite Wi-Fi jedinicu u ručni kontroler i preuzmite besplatnu aplikaciju (Android ili iOS) - i sve je spremno za upotrebu.

NEQ6pro

Detalji

Mehanika
Ekvatorijalna
Kontroler
GoTo Synscan
Napajanje
12 V
Stativ
Čelik
Nosivost
do 20 kg

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: