EQ-3 PRO GoTo Mehanika na čeličnom stalku

Kompaktna ekvatorijalna mehanika (EQ-3) na čeličnom tronošcu, sa GoTo mehanizmom koji može da automatski locira 42.900 objekata

77.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Stabilna mehanika za amaterske teleskope srednje veličine, dolazi sa SynScan GoTo mehanizmom koji umnogome olakšava pronalaženje objekata na nebu. Postavljanje teleskopa je jednostavno (standardna prizma šina), tako da je montaža i demontaža brza, samo u nekoliko koraka, i ne zahteva dodatan alat.

Noge stativa (45mm, kao kod HEQ5) su izrađene od čelika, što značajno povećava stabilnost, tako da se mogu postaviti teleskopi, kraće dužine tubusa, težine do 9kg.

Ima ugrađene motore na obe ose i Synscan GoTo ručni kontroler, koji omogućava automatsko pretraživanje objekata, radi bez računara, zahvaljujući vlastitoj ugrađenoj bazi podataka. Kontroler sadrži podatke za više od 42.900 objekata - sve Messier-ove, NCG, IC objekte, kataloge drugih objekata dubokog neba, kao i položaje mnogih dvostrukih zvezda, zvezdanih jata itd. Nakon što se pravilno kalibrira, sve što potrebno učiniti je unošenje kataloških podatake objekata i mehanika će dovesti teleskop u željeni položaj.

Pored ovih, sistem ima i niz drugih korisnih funkcija. Ručni kontroler takođe može predložiti listu zanimljivih, uočljivih objekata pod svojim vodstvom – obilazak vodičem (guided tou). Takođe, pruža trenutne podatke o položaju zvezde Polaris, što olakšava postupak polarnog poravnanja. Postoji mogućnost provere napajanja (korisno ako se koristi napajanje iz punjive baterije), a može se proveriti i temperatura.

Precizno kontrolisana kompenzacija zazora, se može u potpunosti prilagoditi. Male korekcije brzine, dostupne su preko priključka za automatsko vođenje (0,125-1x zvezdane brzine), kao i uočljivost periodične greške (PEC), što uveliko pomaže u astrofotografiji.

Memorija ručnog kontrolera se može besplatno ažurirati sa interneta, tako da je nova, opsežna verzija softvera uvek dostupna.

Montaža zahteva napajanje od 12V, koju možete obezbediti putem upaljača za cigarete (kabel - uključen) u automobilu ili punjive baterije (nije uključena) ili adaptera (nije uključen) naizmenične struje (napajanje od 5A). Za napajanje je potrebno minimalno 4-5A!

Za GoTo verziju preporučujemo Skywatcher Wi-Fi jedinicu (SynScanWifi), pomoću koje možete upravljati svojim teleskopom putem pametnog telefona ili tableta. Samo priključite Wi-Fi jedinicu u ručni kontroler i preuzmite besplatnu aplikaciju (Android ili iOS) - i sve je spremno za upotrebu.

Imajte na umu da se podešavanje visine stalka izvodi bez opterećenja, jer se vijak za podešavanje visine može deformisati/oštetiti pod težinom!

EQ3gt

Detalji

Mehanika
Ekvatorijalna
Kontroler
GoTo Synscan
Napajanje
12 V
Stativ
Čelik
Nosivost
do 9 kg

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: