AZ5 Mehanika SkyWatcher
  • AZ5 Mehanika SkyWatcher

AZ5 Mehanika SkyWatcher

Izuzetno mobilna, vrlo stabilna, alt-azimutalna (AZ-5) mehanika na stativu StarAdventurer, odličan kako za dnevna, tako i za astronomska promatranja

38.250 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Jednostavan, elegantan dizajn, kompaktnost i vrlo precizno kretanje, glavne su karakteristike AZ-5 montaže.

Nova AZ5 montaža je kombinacija optimalne gometrije AZ4 i preciznosti AZ3 montaža. Azimutalni tripod je, sa mogućnošću pomeranje levo-desno i gore-dole, idealan za panoramska, ali i za astronomska posmatranja. Montirani tubus ostaje u balansu sve azimutalne do zenitne pozicije. Ruka se može fiksirati u više pozicija, u zavisnoti od potrebe korisnika.

Sa fleksibilnim ručicama se mogu praviti precizni pokreti i pratiti selektovani objekti, bilo da se vrše astronomska ili pak panoramska posmatranja.

Tubusi teleskopa (do 5 kg) se mogu povezivati putem standardne dovetail montaže (prizma šina nije uključena), dok se pomoću dodatnih adaptera (nisu uključeni) mogu montirati durbini, dvogledi ili fotoaparati.

Glava je montirana na ultra laki i stabilni StarAdventurer tripod. Sa uključenim produžetkom za montažu glave (“pier”), izbegava se mogućnost sudara tubusa i tripoda, čak i u zenitnoj poziciji. Glava, kao i produžetak su opremljeni 3/8" foto navojem, tako da se mogu koristiti i sa drugim tripodima. Upravo zbog toga je moguće kupiti glavu montaže posebno.

AZ5

Detalji

PLU
1337
Mehanika
Alt-azimutalna
Stativ
StarAdventurer
Nosivost
do 5kg

Posebna šifra

Preuzmi

Uputstvo za AZ5 montažu

Preuzmi (1.6M)

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: