HEQ 5 PRO Mehanika sa Synscan GoTo kontrolerom
  • HEQ 5 PRO Mehanika sa Synscan GoTo kontrolerom

HEQ 5 PRO Synscan GoTo Mehanika

Precizna ekvatorijalna montaža (HEQ-5) na čeličnom tronošcu, sa SynScan GoTo kontrolorom koji sadrži bazu od 42.900 objekata, nosivosti do 12 kg, odličan izbor za astrofotografiju

134.167 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Kvalitetna mehanika za amaterske teleskope srednje veličine, odnosno teleskope prečnika objektiva veličine 150-250mm. Sky-Watcher HEQ5 montaža je manja verzija EQ6 montaže, i kao takva namenjena je svima onima kojima treba robustnost i preciznost EQ6 montaže, ali manjih gabarita i težine.

Osovine su izrađena od čelika koja se kreće na kugličnim i konusnim valjkastim ležajevima, što za rezultat ima stabilnost i veliku preciznost, odnosno mehanika se ne klima i nema nepotrebnog kretanja. Mehanika je vrlo popularna, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Koriste je najviše astro amateri sa dužim „radnim stažom“ i nije ni čudo što je veliki broj astrofotografija snimljeno uz pomoć ove montaže. HEQ5 mehanika može nositi maksimalni teret od oko 12 kg, ali ova vrednost takođe zavisi i od dužine i prečnika teleskopa.

Osetljivi delovi smešteni su unutar mehanike, gde su zaštićeni od oštećenja, prljavštine i kondenza tokom transporta i skadištenja. Takođe, velika prednost se ogleda i u tome što se osovina za tegove može gurnuti u glavu mehanike, tako da zauzima manje prostora.

Metalni delovi i kvalitetni ležajevi obezbeđuju preciznu i vrlo tačnu pokretljivost, tako da mehanika reaguje predvidljivo na korekcije, što je naročito važno za dubinsku oštinu prilikom fotografisanja.

Čelični stativ (prečnik noge 45mm) pruža dovoljno stabilnu potporu. Noge se mogu izvući, tako da se visina mehanizma, po potrebi, može prilagoditi između 95 cm i 150 cm. Na ladicu za fiksiranje stativa možete postaviti okulare ili manji pribor.

Opremljen je stepper motorima koji mogu pružiti 800x zvezdane brzine (od 3.4° u sekundi) koristeći ručni kontroler ili planetarni program (na pr. Umi PRO) koji radi na priključenom računaru (RS-232 kabel). Mikrokorak od 1/64 omogućava mnogo lakše praćenje i manji zazor. Montaža ima standardni ST4 priključak za autoguider i korekciju periodične greške. Brzina korekcije može se podesiti između 0.5x i 800x.

GoTo kontroler:

Najnoviji SynScan GoTo ručni kontroler dolazi sa bazom podataka koja sadrži više od 42.900 objekata, uključujući kompletne Messier, NGC i IC kataloge, plus dvostruke i varijabilne zvezde. Montaža takođe pruža funkcionalnost "vođene ture" da bi se prikazali svi objekti koji su trenutno vidljivi. Ručni kontroler pomaže da se izvrši pravilno polarno poravnanje. Napon izvora napajanja i temperatura se također mogu proveriti.

Precizno kontrolisana kompenzacija zazora, se može u potpunosti prilagoditi. Male korekcije brzine, dostupne su preko priključka za automatsko vođenje (0,125-1x zvezdane brzine), kao i uočljivost periodične greške (PEC), što uveliko pomaže u astrofotografiji. Firmware za ručni kontroler može se nadograditi sa interneta. Zahteva 12V, koji se može obezbediti iz upaljača za cigarete (kabel - uključen) ili punjive baterije (nije uključena).

Za GoTo verziju preporučujemo Skywatcher Wi-Fi jedinicu (SynScanWifi), pomoću koje možete upravljati svojim teleskopom putem pametnog telefona ili tableta. Samo priključite Wi-Fi jedinicu u slot za ručni kontroler i preuzmite besplatnu aplikaciju (Android ili iOS) i mehanika je spremna za upotrebu.

HEQ5pro

Detalji

PLU
1906
Mehanika
Ekvatorijalna
Kontroler
GoTo Synscan
Napajanje
12 V
Stativ
Čelik
Nosivost
do 12 kg

Posebna šifra

Preuzmi

Uputstvo HEQ5 i EQ6

Preuzmi (624.25k)

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: