130/650 SkyWatcher Newton na StarQuest mehanici
  • 130/650 SkyWatcher Newton na StarQuest mehanici

130/650 SkyWatcher Newton na StarQuest mehanici

130/650 SkyWatcher (Explorer-130P) Newton Reflektor na StarQuest mehanici sa StarPointer tražiocem, Barium 25 mm (26x) i 10 mm (65x) okularima

34.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Odlične slike, kompaktna veličina, svestrana upotrebljivost, odlike su ovog vrlo popularnog modela.

Newton teleskop 130/650 je jedan od najmoćnijih teleskopa namenjen početnicima koji žele da se amaterski bave astronomijom. Pored lunarnih i planetarnih posmatranja, njegovo primarno ogledalo prečnika 130mm, omogućava posmatranje i objekata dubokog neba (oko 500) u povoljnim atmosfreskim uslovima. Zbog svoje kratke konstrukcije može se lako prenositi što ga čini idealnim za putovanja.

Dok većina malih teleskopa ima sfernu površinu, ovaj model 130/650 dolazi sa parabololičnim ogledalom, što ga čini idealnim za posmatranje sa velikog uvećanjem. Njegova svetlosna moć F/5 (ili prečnik otvora) uslovljava mali, odnosno kratki, dizajn, što teleskop čini jednostavnim za nošenje, lakim za rukovanje i stabilnim na mehanici. Fokusna dužina od 650 mm pogodna je za posmatranje sa manjim uvećanjima, ali zahvaljujući kvalitetu optike teleskop daje odličnu sliku i sa okularima kratkog fokusa, odnosno velikim uvećanjima, kao i sa Barlow sočivom. Uz teleskop dolaze Barium okulari od 10 mm i 25 mm sa kojima možete postići uvećanja od 65x i 26x, ali sa dodatnim okularima (ili Barlow sočivom) možete postići uvećanje i do 260x, što je preporučeno maksimalno uvećanje teleskopa.

Teleskop je prvenstveno dizajniran za vizualna posmatranja, ali se može koristiti i za snimanje „skromnih“ fotografija. Slika se može snimiti direktno kroz okular ili u kombinaciji Barlow sočivo i okular. Slika se ne može snimiti/uslikati u primarnom fokusu (ogledalu) zbog optičke strukture teleskopa.

StarQuest linija teleskopa donosi unapređenu, laganu ekvatorijalnu montažu za bolje iskustvo gledanja noćnog neba sa manjim teleskopima. Težina montaže je samo 1.2 kg, a nosivost solidnih 3 kg, što omogućava stabilnu sliku i na većim povećanjima. Veoma je lagana, praktična i jednostavna za korišćenje. Fino pomeranje po obe ose, omogućava lako pronalaženje i praćenje objekata na nebu. Mehanička glava se jednostavno pričvršćuje za postolje uz pomoć vijka. Takođe, teleskop se lako postavlja na glavu uz pomoć praktičnog rešenja – prizme/nosača i ručnog vijka. Zbog svog kompaktnog dizajna, težište teleskopa je bliže, tako da je za uravnoteženje potreban kontra teg manje težine. Montaža se može nadograditi postavljanjem motora na rekstacenzijsku osu, kako bi objekt posmatranja stalno bio u vidnom polju, bez potrebe za konstantnim ručnim korekcijama.

SWN1306Squest

Detalji

PLU
2005
Materijal optike
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
130 mm
Fokusna dužina
650 mm
Svetlosna moć
f/5
Maksimalno uvećanje
260x
Moć razlučivanja
0,88"
Fokuser
31,7 mm (zupčasta letva)
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
25mm (26x) i 10mm (65x) Barium
Tražilac
StarPointer
Mehanika
Star Adventure

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: