70/500 AZ3 SkyWatcher Refraktor
  • 70/500 AZ3 SkyWatcher Refraktor

SkyWatcher 70/500 AZ3 Refraktor

SkyWatcher Refraktor 70/500 (Mercury-705) na AZ3 mehanici sa tražiocem (Red Dot Finder), 25mm (20x) i 10mm (50x) Barioum okularima, Amiciprizmom (45 stepeni)

23.250 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Sky-Watcher Mercury serija 70mm je idealan izbor za svakoga ko traži teleskop srednje veličine, koji je jeftin ali optički dobar teleskop za svakodnevnu astronomsku upotrebu.

Skywatcher 70mm (2.8”) su ahromatski teleskopi sa dvoelementnim sočivom, razdvojeni vazduhom, potpuno prevučeni anti-refleksnim slojevima (Fully multi-coated). Optika pruža iznenađujuće dobre slike. Kada je teleskop testiran na Jupiteru, na dva glavna pojasa bili su vidljivi i sitni detalji. Hromatska aberacija je veoma niska bez obzira na svetlosnu moć od f/7. Maksimalno uvećanje koje možete postići ovim teleskopom, uz odgovarajuće okulare, je 120x.

Mesec, Sunce (sa odgovarajućim filterom), planete, svetlije galaksije, magline i zvezdana jata koja prate dvojne zvezde i grupacije zvezda se mogu posmatrati u širokom vidnom polju koje astronomi amateri toliko priželjkuju. Jednostavna AltAzimutna montaža (horizontalno i vertikalno pomeranje) se može bez problema koristiti za panoramska posmatranja gde će ovaj teleskop biti pun pogodan ako vam je to u interesu.

Uz teleskop dolaze i dva Barium okulara (25mm (20x) i 10mm (50x)) i Amičiprizma (45 stepeni sa normalnom slikom).

Teleskop je laki za sklapanje, prenošenje i korišćenje. Za razliku od njutnovih teleskopa (sa ogledalom), refraktore ne morate štelovati s vremena na vreme jer su fabrički naštelovani i kolimirani, a sočiva su čvrsto pričvršćena za unutrašnjost tubusa tako da neće biti pomeranja ni pri manjim udarcima ili prenošenju opreme. Tubusi su kratki, mogu stati u prosečnu putničku torbu ili planinarski ranac.

Uz posebne zahteve, možemo vam obezbediti i nosač za foto-adapter tako da teleskop koristite na stativima koji imaju fotonavoj. Takođe, uz dokupni adapter, moguće je lako i precizno prikačiti fotoaparat (DSLR ili prosumer) na teleskop čime on postaje moćan teleobjektiv.

SWR705az3

Detalji

PLU
404
Materijal optike
Ahromatska objektiv
Prečnik objektiva
70 mm
Fokusna dužina
500 mm
Montaža
AZ 3
Svetlosna moć
f/7
Maksimalno uvećanje
120 x
Rezolucija
1.65 (lučna sekunda sfere)
Fokuser
1.25” (31.7mm)
Prečnik okulara
1.25”
Okulari
25mm (20x) i 10mm (50x) Super Barium *
Tražilac
Red Dot Finder *
Dijagonalno ogledalo
45º sa normalnom slikom *
Ukupna težina
8,5 kg
Napomena
* Standardna oprema može da varira od distributera do distributera. Proverite u Teleskop Centru

Posebna šifra

Preuzmi

Korisničko uputstvo

Preuzmi (3.44M)

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: