102/500 SkyWatcher Refraktor na StarQuest mehanici
  • 102/500 SkyWatcher Refraktor na StarQuest mehanici

SkyWatcher 102/500 StarQuest Refraktor

102/500 SkyWatcher StarQuest-102R refraktor na StarQuest montaži, sa tražiocem Starpointer, dijagonalnim ogledalom, Barium 25mm (20x) i 10mm (50x) okularima

39.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

SkyWatcher 102/500 StarQuest-102R je veoma lagan i kompaktan teleskop. Ovaj refraktor, kratkog fokusa, je pogodan za opažanje objekata dubokog neba – maglina, zvezdanih skupova i galaksija. Mnogi od ovih objekata su vrlo veliki, te ih je poželjno prosmatrati sa malim povećanjima, za šta je idealan upravo ovaj model teleskopa. Male dimenzije teleskopa znače i lakšu prenosivost na putovanjima.

Fraunhofer-ov tip sočiva sa FMC premazom omogućuje veliko, oštro i bez izobličenja vidno polje sa malim uvećanjima. Prvenstveno se preporučuje za posmatranje velikih, bledih nebeskih tela ( npr. Andromedina maglina, maglina Severna Amerika, maglina Veila), ali se, naravno, može koristiti i za posmatranje Meseca i planeta. Binarne zvezde i komete se, takođe, mogu lepo prosmatrati unutar preporučenog raspona povećanja (16-120x). Fokuser je 2-inčni, a uz kupovinu dodatnih odgovarajućih okulara (2") preformanse teleskopa se mogu maksimalno iskoristiti.

SAVET: Na primer, sa 2-inčnim dijagonalnim ogledalom (opcionalno), 2-inčnim okularom 32mm (opcionalno) i 2-inčnim filterom za duboko nebo (opcionalno) dobijamo uvećanje 16x, sa ogromnih 4,5 stepeni (!!!) u vidnom polju, tako da možemo posmatrati magline kao što su maglina Severna Amerika, maglina Pelikan, Andromedina maglina, maglina Veila, Orionova maglina, Rosetta maglina, maglina Kalifornija, IC1396, itd.

T2 navoj omogućava postavljanje DSLR fotoaparata sa odgovarajućim adapterom, što rezultira telefoto objektivom fokusne dužine od 500 mm. Takođe, moguće je povezati pametni telefon pomoću opcionog adaptera.

Uz teleskop dolaze:
- 25 mm (20×) i 10 mm (50×) Barium okulari
- StarPointer tražilac sa crvenom tačkom
- Aluminijski tronožac

StarQuest linija teleskopa donosi unapređenu, laganu ekvatorijalnu montažu za bolje iskustvo gledanja noćnog neba sa manjim teleskopima. Težina montaže je samo 1.2 kg, a nosivost solidnih 3 kg, što omogućava stabilnu sliku i na većim povećanjima. Veoma je lagana, praktična i jednostavna za korišćenje. Fino pomeranje po obe ose, omogućava lako pronalaženje i praćenje objekata na nebu. Smer osa Dec i RA se može rotirati za 360 stepeni. Osovine se mogu lako pričvrstiti ili otpustiti zahvaljujući velikim praktičnim diskovima. Mehanička glava se jednostavno pričvršćuje za postolje uz pomoć vijka.

Takođe, teleskop se lako postavlja na glavu uz pomoć praktičnog rešenja – prizme/nosača i ručnog vijka. Zbog svog kompaktnog dizajna, težište teleskopa je bliže, tako da je za uravnoteženje potreban kontra teg manje težine.

Atraktivan izgled teleskopa i montaže doprinosi zadovoljstvu novih vlasnika i odličan je izbor za poklon novim astronomskim entuzijastima.

SWR1025SQuest

Detalji

PLU
1996
Prečnik objektiva
102mm
Fokusna dužina
500mm
Maksimalno uvećanje
120x
Fokuser
1,25" i 2"
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
25mm (20x) i 10mm (50x) Barium
Tražilac
StarPointer
Dijagonalno ogledalo
Da
Foto navoj T2
Da
Mehanika
StarQuest

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: