Velika planisfera M20, Levenhuk
  • Velika planisfera M20, Levenhuk

Velika planisfera M20, Levenhuk

Rotirajuća zvezdana karta (Planisfera), koja vam pomaže da brzo i lako saznate koji nebeski objekti se mogu posmatrati na vašoj lokaciji, u datom vremenu.

583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Posmatrajući noćno nebo, naši preci su primetili da se ono menja tokom cele godine. Usled rotacije naše planete (oko Sunca i oko sopstvene ose), ono što vidimo na nebeskoj sferi varira kako meseci prolaze, pa čak i tokom dana! Ovo saznanje je dovelo do stvaranja planisfere, koja omogućava ljudima da lociraju najsjajnije astronomske objekte na određeni datum i u određeno vreme.

Kako to funkcioniše? Planisfera se sastoji od zvezdane karte i diska, sa oznakama datuma (na karti) i vremena (na disku). Nakon što poravnate datum i sat na ovim delovima, moći ćete da vidite prikaz noćnog neba kroz ovalni prozor diska. Ne možete izabrati godinu na planisferi, jer lokacija zvezda ostaje ista, bilo da se radi o položaju od pre sto godina ili hiljadu godina u budućnosti.

Planisfera Levenhuk M20 je dizajnirana za lociranje objekata na 45°-63° severne geografske širine, što znači da pokazuje samo sazvežđa koja se mogu posmatrati sa ovih koordinata.

Dodatne informacije:
- Planisfera vam daje prikaz nebeske sfere u datom vremenu i na određeni dan. Jednostavno poravnajte datum na zvezdanoj karti sa vremenom na disku (npr. 21. januar, 22:00 sati).
- Severni pol je u centru karte, a pored njega je Polaris ili Severnjača.
- Zvezdana karta prikazuje zvezde svetlije od treće zvezdane magnitude (što je veća tačka, to je zvezda svetlija). Najsjajnije zvezde su označene imenom.
- Zvezdana karta i disk su laminirani.
- Veoma je lako koristiti planisferu, a informacije koje ona pruža su od neprocenjive važnosti za vaša zapažanja.

LE60876

Detalji

PLU
1561
Tip
Zvezdana karta
Dimenzije
21x31 cm
Jezik
Engleski

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: