130/650 SkyWatcher Newton na MINI AZ-GoTo montaži
  • 130/650 SkyWatcher Newton na MINI AZ-GoTo montaži

SkyWatcher 130/650 AZ-GTi (WiFi GoTo) Newton Reflektor

130/650 SkyWatcher Explorer-130PS Newton Reflektor na AZ-GTi (WiFi goto) mehanici, 1.25“ fokuserom, StarPointer tražiocem, Barium 25mm (26x) i 10mm (65x) okularima

61.583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Jedan od najmoćnijih teleskopa namenjen početnicima koji žele da se amaterski bave astronomijom. Pored lunarnih i planetarnih posmatranja, njegovo primarno ogledalo prečnika 130mm, omogućava posmatranje i objekata dubokog neba u povoljnim atmosfreskim uslovima. Zbog svoje kratke konstrukcije može se lako prenositi što ga čini idealnim za putovanja. Paket uključuje kompaktnu motorizovanoj mehanici AZGTi, koja se lako koristi i sa kojom možete upravljati putem Wi-Fi-a i pametnog telefona (ili tableta) u cilju automatskog pronalaženja i praćanja objekata na nebu.

Dok većina malih teleskopa imaju sferna ogledala, model 130/650 opremljen je parabololičnim ogledalom, što ga čini idealnim za posmatranje sa velikim uvećanjem. F/5 fokalna dužina za rezultat ima kraću cev, što čini teleskop jednostavnim za nošenje i rukovanje, i stabilnim na mehanici. Fokusna dužina od 650mm pogodna je posmatranje sa okularima manjeg uvećanja. Međutim, iako se fokusna dužina može činiti kratkom, zbog kvalitetna optike slika je oštra i prilikom korišćenja okulara kraćeg fokusa ili Barlow sočiva. Uz teleskop dolaze Barium okulari od 10 mm i 25 mm sa kojima možete postići uvećenje od 65x, odnosno 26x. Kupovinom dodatnog okulara (ili Barlow sočiva) može se postići maksimalno korisno uvećanje do 260x. Središnje, sekundarno, ogledalo prečika 34,5 mm uslovljava samo umerenu (26%) središnu zatamljenost, što je dodatna prednost prilikom posmatranja sa velikim uvećanjem.

Mehanika je veoma kompaktna, motorizovana azimutalna, koja se može kontrolisati putem Wi-Fi konekcije sa mobilnim telefonom ili tabletom ili putem ručnog kontrolera za GoTo mehanike (opciono, nije sastavni deo paketa). Takođe, kretnju je moguće vršiti ručno. Potrebno napajanje je 12V (adapter nije deo seta) ili putem 8 komada baterija od 1,5V tipa AA (najčešći standard baterija u upotrebi, preporuka da se koriste punjive baterije - nisu uklučene). Sa internim napajanjem putem baterija i pomoću Wi-Fi konekcije sa telefonom ili tabletom, moguće je upravljati montažom potpuno bežično, što je vrlo komforno i sigurno. (Ko je koristio žičane opcije GoTo sistema, zna koliko problema može da se javi zbog velike količine kablova!) Sa standardnim foto navojem 3/8", glava i produžetak glave se mogu montirati na gotovo sve astronomske i foto tripode. Automatska pretraga objekata (GoTo) se može koristiti putem mobilnih telefona ili tableta (android i iOS su podržane platforme). Mehanika stvara WiFi mrežu na koju se povezujete kao što biste povezali na bilo koju drugu. Potrebni SynScan softver se može pronaći u Apple i Google prodavnicama i potpuno je besplatan. Svako naredno povezivanje s istim uređajem bi trebalo da ide po automatici (kao kad se više puta povezujete na istu WiFi mrežu). Ne samo da nema kablova, nego je upotreba telefona ili tableta daleko komfornija i znatno brža u odnosu na ručne kontrolere koji su bili sastavni deo prethodne generacije GoTo montaža. Nakon svake nadogradnje (Update-a) softvera, proširuje se baza novih upisanih objekata, što je još jedna od prednosti novog GoTo sistema. Pored automatizovane kretnje, moguće je vršiti ručnu kretnju i fina podešavanja prilikom posmatranja. Pored ulaza za stari ručni kontroler, na kućištu glave postoji i ulaz "Snap" koji se koristi za povezivanje DSLR kamere. Pored toga, postoji i nekoliko modova brzine za praćenje objekata: lunarno, solarno i zvezdano, što znatno ubrzava proces postavljanja prilikom posmatranja ili pravljenja astrofotografije.

SWN1306miniaz

Detalji

PLU
1347
Materijal optike
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
130 mm
Fokusna dužina
650 mm
Sekundarno ogledalo
34,5 mm
Svetlosna moć
f/5
Maksimalno uvećanje
260x
Moć razlučivanja
0,88"
Fokuser
31,7 mm (zupčasta letva)
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
25mm (26x) i 10mm (65x) Barium
Tražilac
StarPointer
Mehanika
AZ-GTi (WiFi goto)
Težina tubusa
3,7 kg

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: