90/1250 MC SkyWatcher na StarQuest mehanici
  • 90/1250 MC SkyWatcher na StarQuest mehanici

SkyWatcher 90/1250 StarQuest Maksutov

90/1250 SkyWatcher (Skymax-90) Maksutov-Cassegrain na StarQuest montaži, sa tražiocem Starpointer, dijagonalnim ogledalom, Barium 25mm (50x) i 10mm (125x) okularima

34.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Ukoliko tražite teleskop za astronomska posmatranja, koji ima kratki, lako prenosivi tubus, a ujedno želite da ga koristite i za fotografisanje sa velikim uvećanjima onda je teleskop Maksutov-Cassegrain prečnika objektiva 90 mm pravi izbor. Zahvaljujući izvrsnoj optici instrumenta, ovaj teleskop daje lepu, oštru i kontrastnu sliku, a zbog svog dugog fokusa lako se mogu postići velika uvećanja. Zbog toga je prvenstveno pogodan za posmatranje/proučavanje Meseca, planeta i duplih zvezda, ali je i većina objekata dubokog neba takođe lepo vidljiva. Tubus je vrlo kratak, lak i zgodan za transport. Na fokuseru i dijagonalnom ogledalu se nalaze dva vijka za pričvršćivanje okulara. Fokuser ima i T-navoj za pričvršćivanje kamere. Teleskop se isporučuje sa Barium okularima od 25mm (50x) i Barium 10mm (125x), dijagonalnim ogledalom i Starpointer tražiocem. Naravno, kupovinom dodatnih okulara ili Barlow sočivom možete iskoristiti korisni raspon uvećanja koji iznosi 30-180x.

Nova atraktivna StarQuest linija teleskopa donosi unapređenu, laganu ekvatorijalnu montažu za bolje iskustvo gledanja noćnog neba sa manjim teleskopima. Težina montaže je samo 1.2 kg, a nosivost solidnih 3 kg, što omogućava stabilnu sliku i na većim povećanjima. Veoma je lagana, praktična i jednostavna za korišćenje. Fino pomeranje po obe ose, omogućava lako pronalaženje i praćenje objekata na nebu. Smer osa Dec i RA se može rotirati za 360 stepeni. Osovine se mogu lako pričvrstiti ili otpustiti zahvaljujući velikim praktičnim diskovima. Mehanička glava se jednostavno pričvršćuje za postolje uz pomoć vijka. Takođe, teleskop se lako postavlja na glavu uz pomoć praktičnog rešenja – prizme/nosača i ručnog vijka. Zbog svog kompaktnog dizajna, težište teleskopa je bliže, tako da je za uravnoteženje potreban kontra teg manje težine.

Atraktivan izgled teleskopa i montaže doprinosi zadovoljstvu novih vlasnika i odličan je izbor za poklon novim astronomskim entuzijastima. Montaža se može nadograditi postavljanjem motora na osu, kako bi objekat posmatranja stalno bio u vidnom polju, bez potrebe za konstantnim ručnim korekcijama.

SWM90SQuest

Detalji

PLU
1995
Optički dizajn
Maksutov-Cassegrain
Prečnik objektiva
90 mm
Fokusna dužina
1250 mm
Korisno uvećanje
30-180x
Fokuser
31,7 mm
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
25mm (50x) i 10mm (125x)
Tražilac
Starpointer
Mehanika
StarQuest

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: