50/700 SkyWatcher refraktor na StarQuest mehanici
  • 50/700 SkyWatcher refraktor na StarQuest mehanici

70/500 SkyWatcher refraktor na StarQuest mehanici

SkyWatcher Refraktor 70/500 na StarQuest montaži sa Starpointer-om, Barium okularima 25 mm (20x) i 10 mm (50x) i dijagonalnim ogledalom od 90 stepeni

26.250 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Nova atraktivna StarQuest linija teleskopa donosi unapređenu laganu ekvatorijalnu montažu, za bolje iskustvo gledanja noćnog neba sa manjim teleskopima. Atraktivan izgled teleskopa i montaže doprinose zadovoljstvu novih vlasnika i odličan je izbor za poklon novim astronomskim entuzijastima.

Ovo je početnički refraktor prečnika objektiva 70 mm i žižne daljine 500 mm - kompaktnija verzija modela 70/700. Pogodan je za gledanje sjajnijih objekata dubokog neba (maglina, zvezdanih skupova i galaksija) na manjim povećanjima, ali dobro podnosi i veća povećanja za opažanja planeta. Prečnik od 70 mm je dobar izbor za sve početnike i mlade astronome – na Mesecu će se odlično videti krateri i mora, prstenovi oko Saturna sa naznakom Cassinijeve pukotine, pojasevi na Jupiteru i njegovi meseci, faze Venere i Merkura, polarna kapa na Marsu za vreme opozicije, a sa tamnog mesta udaljenog od svetlosnog zagađenja lepo će se videti većina objekata u Messierovom katalogu.

Uz teleskop dolaze Barium okulari (25mm i 10mm) sa kojima se postižu povećanja od 20x, odnosno 50x. Kupovinom odgovarajućih dodatnih okulara ili barium sočiva može se postići preporučeni opseg uvećanja koji se kreće od 16x-125x. Uključeno dijagonalno ogledalo čini posmatranje udobnim, dok tražilac Starpointer olakšava pronalaženje objekata. Sa ovim teleskopom nije moguće snimati ozbiljne astrofotografije, ali se sa pametnim telefonom (uz odgovarajući adapter) mogu snimiti kvalitetne slike Meseca.

Nova, atraktivna StarQuest linija teleskopa donosi unaprijeđenu laganu ekvatorijalnu montažu za bolje iskustvo gledanja noćnog neba sa manjim teleskopima. Težina montaže je samo 1.2 kg, a nosivost solidnih 3 kg, što omogućava stabilnu sliku i na većim povećanjima. Mehanička glava se jednostavno pričvršćuje za postolje uz pomoć vijka. Takođe, teleskop se lako postavlja na glavu uz pomoć praktičnog rešenja – prizme/nosača i ručnog vijka. Zbog svog kompaktnog dizajna, težište teleskopa je bliže, tako da je za uravnoteženje potreban kontra teg manje težine.

Montaža se može nadograditi postavljanjem motora na osu rektasenzije (RA), kako bi objekat posmatranja stalno bio u vidnom polju, bez potrebe za konstantnim ručnim korekcijama.

SWR705SQuest

Detalji

Prečnik objektiva
70 mm
Fokusna dužina
500 mm
Korisno uvećanje
od 16x do 125x
Okulari
25mm (20x) i 10mm (50x) Barium
Tražilac
Starpointer
Barlow sočivo
Ne
Dijagonalno ogledalo
Da
Mehanika
StarQuest

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: