102/1300 SkyWatcher Maksutov na MiniAZGT montaži
  • 102/1300 SkyWatcher Maksutov na MiniAZGT montaži

SkyWatcher 102/1300 MiniAZGT Maksutov

102/1300 SkyWatcher Skymax-102 Maksutov-Cassegrain na AZ-Gti Wi-Fi GoTo mehanici sa Red Dot tražocem, dijagonalnim ogledalom i Barium 25mm (52x) i 10mm (130x) okularima

66.583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Kompaktni teleskop SkyWatcher 102/1300 Maksutov-Cassegrain na AZ-Gti Wi-Fi GoTo mehanici zbog svoje kratke konstrukcije može se lako prenositi što ga čini idealnim za putovanja. Paket uključuje kompaktnu motorizovanu mehaniku AZGT, koja se lako koristi i sa kojom možete upravljati putem Wi-Fi-a i pametnog telefona (ili tableta) u cilju automatskog pronalaženja i praćanja objekata na nebu.

Objektiv teleskopa 102 mm daje detaljnu sliku rezolucije 1,2". Preporučeni opseg uvećanja je 32-200x i može se postići kupovinom odgovarajućih okulara. Ovaj univerzalni teleskop sa velikim rasponom i rezolucijom daje kvalitetnu, punu kontrasta i bojama bogatu sliku, bilo da posmatrate Mesec, planete ili Deep Sky objekte.

Uključeni okulari (Barium 10mm i 25mm) pružaju uvećanje od 130x i 52x, dok se preporučeni opseg može dobiti kupovinom dodatnih okulara. Uz teleskop dolazi i tražilac Red Dot. Fokuser ima T2 navoj tako teleskop može da se poveže sa fotoaparatom.

U ovoj konfiguraciji teleskop dolazi na AZ-Gti Wi-Fi GoTo mehanici. Mehanika je veoma kompaktna, motorizovana azimutalna, koja se može kontrolisati putem Wi-Fi konekcije sa mobilnim telefonom ili tabletom ili putem ručnog kontrolera za GoTo mehaniku (opciono, nije sastavni deo paketa). Takođe, kretnju je moguće vršiti ručno. Potrebno napajanje je 12V (adapter nije deo seta) ili putem 8 komada baterija od 1,5V tipa AA (najčešći standard baterija u upotrebi, preporuka da se koriste punjive baterije). Sa internim napajanjem putem baterija i pomoću Wi-Fi konekcije sa telefonom ili tabletom, moguće je upravljati montažom potpuno bežično, što je vrlo komforno i sigurno. (Ko je koristio žičane opcije GoTo sistema, zna koliko problema može da se javi zbog velike količine kablova!) Automatska pretraga objekata (GoTo) se može koristiti putem mobilnih telefona ili tableta (android i iOS su podržane platforme). Mehanika stvara WiFi mrežu na koju se povezujete kao što biste povezali na bilo koju drugu. Potrebni SynScan softver se može pronaći u Apple i Google prodavnicama i potpuno je besplatan. Svako naredno povezivanje s istim uređajem bi trebalo da ide po automatici (kao kad se više puta povezujete na istu WiFi mrežu). Ne samo da nema kablova, nego je upotreba telefona ili tableta daleko komfornija i znatno brža u odnosu na ručne kontrolere koji su bili sastavni deo prethodne generacije GoTo montaža. Nakon svake nadogradnje (Update-a) softvera, proširuje se baza novih upisanih objekata, što je još jedna od prednosti novog GoTo sistema. Postoji i nekoliko modova brzine za praćenje objekata: lunarno, solarno i zvezdano, što znatno ubrzava proces postavljanja prilikom posmatranja ili pravljenja astrofotografije.

SWM1021miniaz

Detalji

PLU
1345
Optički dizajn
Maksutov-Cassegrain
Prečnik objektiva
102 mm
Fokusna dužina
1300 mm
Svetlosna moć
F/12,7
Korisno uvećanje
32x-200x
Moć razlučivanja
1,14”
Fokuser
31,7 mm
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
25mm (52x) i 10mm (130x) Barium
Tražilac
Red Dot
Dijagonalno ogledalo
Da
Mehanika
AZ-Gti Wi-Fi GoTo

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: