70/500 AZ2 SkyWatcher Refraktor
  • 70/500 AZ2 SkyWatcher Refraktor

70/500 AZ2 SkyWatcher Refraktor

70/500 Mercury-705 SkyWatcher Refraktor na AZ2 mehanici sa 6x24 tražiocem, 25mm (20x) i 10mm (50x) Barium okulari, Barlow sočivo i dijagonalno ogledalo

13.750 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

SkyWatcher Refraktor 70/500 namenjen mlađem uzrastu i početnicima, koji žele da se amaterski bave astronomijom. Maksimalno uvećanje koje se može postići ovim teleskopom je 120x. Vrlo važna prednost ovih teleskopa je što se AZ2 postolje može pomerati na jednostavan način (horizontalno i vertikalno).Vrlo lako ćete saznati kako alt-azimutski nosač funkcioniše i biće u mogućnosti da brzo pronađe željene predmete na nebu. Ovi teleskopi su laki za sklapanje, tubus je kratak i može stati u prosečnu putničku torbu ili planinski ranac. Fraunhofer-tip ahromatskog sočiva omogućuje minimalanu disperziju svetlosti, slika je oštra i pri velikim uvećanjima, tako da je veoma pogodan za posmatranje svetlijih objekata dubokog neba. Staklene površine su premazane višeslojnim antirefleksnim premazom koji omogućava maksimalan kontrast slike i prenos svetlost.

Uvećanja od 20x i 50x omogućavaju prekrasan pogled na Mesec, na kratere i mora. Sa filterom za sunce možete promatrati Sunčeve pege (Oprez! Prilikom posmatranja Sunca obavezno koristite odgovarajući filter). Uz pomoć ovog teleskopa možete videti i mesece Jupitera, Saturnov prsten, faze Venere, Mars (uz dodatno uvećenje, oko 120x, vidljive su snežne kape i jedno ili dva tamna mesta). Uran i Neptun se pojavljuju kao zvezde. U odgovarajućim uslovima možete posmatrati i klastere ( kao što su Fiastys, M44, ili sjajni Messier klasteri), galaksije (kao što je Andromeda Galaxy) i magline (Orionova maglina, Maglina Laguna, itd.) su takođe primetni.

Uz teleskop dolaze dva Barium okulara (10 i 25 mm), ali uz kupovinu dodatnih standardnih okulara, može se postići puni preporučeni opseg zumiranja do 12x do 120x. Paket uključuje i 90-stepeno dijagonalno ogledalo koje omogućuje udobno promatranje objekata na nebu. Fokuser je standardne veličine 31,7mm (zupčasta letva) i ima T2 navoj, što je posebno korisno za snimanje. Sa ovim teleskopom ne možete praviti kvalitetne fotografije, ali sa DSLR fotoaparatima (koji se mogu postaviti na prsten koji nije uključen), možete snimiti prekrasne slike Meseca i (sa filterom!) Sunca.

Kome preporučujemo ovaj teleskop?

70/500 Refraktor namenjen prvenstveno mlađem uzrastu i početnicima, koji žele da se amaterski bave astronomijom. Ovaj mali teleskop je odlični porodični “instrumenti”. Uz pomoć roditelja mala deca mogu uživati u posmatranju objekata na nebu, dok ga deca starija od 12 godina mogu samostalno koristiti.

SWR705az2

Detalji

PLU
518
Materijal optike
Ahromatska objektiv (Fraunhofer)
Prečnik objektiva
70 mm
Fokusna dužina
500 mm
Svetlosna moć
f/7
Maksimalno uvećanje
120 x
Moć razlučivanja
1,7"
Fokuser
31,7 mm (zupčasta letva)
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
25mm (20x) i 10 mm (50x) Barium
Tražilac
6x24
Dijagonalno ogledalo
90 stepeni
Mehanika
AZ 2
Ukupna težina
7 kg

Posebna šifra

Preuzmi

Korisničko uputstvo

Preuzmi (3.44M)

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: