150/750 SkyWatcher Newton StarDiscovery GoTo
  • 150/750 SkyWatcher Newton StarDiscovery GoTo

SkyWatcher 150/750 StarDiscovery GoTo Newton Reflektor

150/750 SkyWatcher Explorer-150P Newton Reflektor na Star Discovery WiFi Goto mehanici, sa 6x24 SpringLoad tražiocem, WA23 (32x) i WA10 (75x) okularima, ručni kontroler

69.167 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Teleskop SkyWatcher 150/750 Star Discovery GoTo ima glavno ogledalo prečnika 15cm, što omogućuje da se njime posmatra širok raspon objekata uključujući i mnoštvo deepsky objekata. Asferično ogledalo i njegova svetlosna moć F/5 čini teleskop vrlo svestranim. Raspon korisnog uvećanja koje se može postići ovim teleskopom se kreće od 25x do 250x uz upotrebu dodatnih odgovarajućih okulara i barlow sočiva. To znači da su objekti dubokog neba, ali i mali detalji na Mesečevoj površini ili površine planeta, lako uočljivi. Kratka cev/tubus (70 cm) je jednostavna za nošenje i pogodna je za sve vrste posmatranja. Težina tubusa je samo 3,7 kg, bez okulara.

Prednost ove konfiguracije je u Star Discovery mehanici koja se može pokretati manuelno ili motorima zahvaljujući novoj tehnologiji Dual Encoder. Njegov ručni kontroler poseduje bazu od 42.000 objekata, uključujući tu objekte iz Messierovog, IC, NGC i Caldwell kataloga, planete, dvostruke zvezde, promenljive zvezde, pa čak i nove objekte koje možete sami ubaciti u datoteku, poput novih kometa itd. Jednostavnim klikom na kontroler, u mogućnosti ste da u roku od par sekundi pronađete traženi objekat koji zatim ostaje stalno u vidnom polju. Praćenje i pronalaženje objekata je automatizovano. Kontrolor poseduje i opciju nasumičnog izbora, tako da ne morate biti unapred pripremljeni za posmatranje desetak ili više objekata na noćnom nebu. Patentirana Freedom Find (Dual Encoder) tehnologija omogućava i manuelno pomeranje teleskopa kad god to želite, bez potrebe za ponovnim usklađivanjem (softver u svakom trenutku zna položaj teleskopa).

Uz dva okulara koje dobijate u paketu sa teleskopom imaćete povećanja od 32x (WA23) i 75x (WA10), a toplo preporučujemo nabavku dodatnog Barlow sočiva za produženje fokusa. Prednost ovih okulara je u tome što daju široko vidno polje od 62 stepena, pa je posmatranje objekata veoma udobno. Uz dodatne okulare (nije uključeno, prodaje se zasebno) može se postići i maksimano korisno uvećanje teleskopa, koje iznosi 250x. Uz teleskop dolazi i tražilac 6x24 koji umnogome olakšava pronalaženje objekata na nebu.

Dostupan je u dvije verzije, sa ili bez ručnog kontrolera. Obe verzije dolaze sa WiFi vezom, tako da se mehanikom može upravljati mobilnim telefonom (tabletom) i besplatnom aplikacijom za Android ili iOS. Vredi napomenuti da je pri hladnom vremenu lakše upravljati komadama na ručnom kontroleru, nego na ekranu mobilnog uređaja.

Ukoliko imate stariju verziju (samo sa ručnim kontrolerom), ne znači da ste se odrekli pogodnosti upravljanja putem WiFi veze. Jedinicu možete u svakom trenutku nadograditi kupovinom SkyWatcher WiFi kontrolera (SynScanWifi). Priključivanje WiFi kontrolera na upravljačku jedinicu je veoma jednostavno.

SWN1507Disc

Detalji

PLU
833
Materijal optike
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
150 mm
Fokusna dužina
750 mm
Sekundarno ogledalo
45 mm
Svetlosna moć
f/5
Maksimalno uvećanje
250x
Moć razlučivanja
0,8" (lučna sekunda)
Fokuser
1,25" (zupčasta letva)
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
WA23 (32x) i WA10 (75x)
Tražilac
6x30 Spring Load
Mehanika
StarDiscovery GoTo
Težina tubusa
6 kg

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: