130/650 SkyWatcher Heritage-130 Virtuoso GTi Flex
  • 130/650 SkyWatcher Heritage-130 Virtuoso GTi Flex

SkyWatcher 130/650 Heritage Virtuoso GTi

130/650 SkyWatcher HERITAGE-130P FlexDob na Virtuoso Gti mini Dobson montaži, sa Super 25 mm (26x) i 10mm (65x) okularima i tražiocem StarPointer

43.250 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Nova serija SkyWatcher teleskopa, na Virtuoso GTi kompaktnoj motorizovanoj Dobson Wi-Fi montaži, daje moćne performanse za vrlo povoljnu cenu. Virtuoso GTi montaža se koristi preko WiFi mreže i SynScan aplikacije za mobilne telefone, što omogućuje Go-To opciju, odnosno automatsko traženje objekata na noćnom nebu. Baza podataka sadrži više od 10.000 objekata, a upotreba mobilnog telefona, umesto klasičnog ručnog kontrolera, je jednostavnija i konfornija. Mehanika se može povezati sa bilo kojim mobilnim telefonom ili tabletom sa ugrađenim WiFi-jem, a za upravljenje se koristi besplatna aplikacija SynScan (aplikaciju možete preuzeti sa Google play-a ili App Store-a). Virtuoso GTi montaža sadrži patentiranu SkyWatcher Freedom-Find tehnologiju. Ugrađeni enkoderi omogućuju ručno pomeranje teleskopa, a da montaža i dalje zadržava mogućnost automatskog pozicioniranja teleskopa.

Virtuoso GTi montaža je vrlo kompaktna i lako prenosiva. Može se koristiti kao “stolna” montaža, ali standardni 3/8″ navoj sa donje strane omogućuje postavljanje na bilo koji tronožac, sa istim takvim prihvatom – npr. tronožac za Star Adventurer, aluminijumski i čelični tronošci za EQ3 i EQ5 montaže ili neki fotografski tronožac. Napajanje montaže je preko 8 AA baterija ili eksternim napajanjem (od 12V od najmanje 750 mA) – baterije ili eksteno napajanje ne dolazi uz proizvod.

Flex 130 Dobson ima parabolično ogledalo, koje omogućava kvalitetnu sliku na velikom rasponu povećanja. Kratka žižna daljina pokazaće lepe slike sjajnijih objekata dubokog neba, ali i detalje na planetama pri većim povećanjima. “Flex” dizajn cevi znači da je teleskop sklopiv za lakši transport. Teleskop dolazi sa helikalnim fokuserom, tako da preporučujemo da prilikom postavljanja okulara pokušate prvo ugrubo postići fokus ručnim određivanjem udaljenosti i fiksiranjem pomoću vijka, a nakon toga obavite fino podešavanje okretanjem fokusera. Isporučuje se sa tražiocem sa crvenom tačkom i okularima Super 25 mm (26×) i 10 mm (65×).

Flex130Virt

Detalji

PLU
-
Materijal optike
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
130 mm
Fokusna dužina
650 mm
Svetlosna moć
f/5
Maksimalno uvećanje
200x
Moć razlučivanja
0,9"
Fokuser
Helical
Prečnik okulara
1.25"
Okulari
25mm (26x), 10mm (65x)
Tražilac
Starpointer
Mehanika
Mini Dobson Virtuoso GTi

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: