130/650 SkyWatcher Newton na AZ-GoTo montaži

130/650 SkyWatcher Newton Reflektor na GoTo mehanici, 2“ fokuserom, tražiocem 6x30, Barium 25mm (26x) i 10mm (65x) okularima

51.583 RSD
Porez je uključen Isporuka nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Optika ovog instrumenta ista je kao i optika kod teleskopa serije Explorer 130P. Zahvaljujući dovoljno velikom prečniku ogledala, idealan je za posmatranje objekata dubokog neba, dok parabolično ogledalo omogućava korišćenje velikih uvećanja, tako da bez problema možete uživati i u sitnim detaljima Meseca i planeta. Fokuser je od 2“ sa zupčastom letvom, što omogućava prihvat 2“ okulara (nisu uključeni u proizvod), filtera, adaptera, itd… Uz teleskop dolaze Barium okulara (prečnika 1,25“) od 10 mm i 25 mm sa kojima možete postići uvećenje od 65x, odnosno 26x. Kupovinom dodatnog okulara (ili Barlow sočiva) može se postići maksimalno korisno uvećanje do 260x. Središnje, sekundarno, ogledalo prečika 34,5 mm uslovljava samo umerenu (26%) središnu zatamljenost, što je dodatna prednost prilikom posmatranja sa velikim uvećanjem. Paket uključuje i ahromatski tražilac 6x30 SpringLoad koji omogužava lako i brzo pronalaženje objekata na nebu.

Azimutna mehanika teleskopa opremljena je sa potpuno funkcionalnim GoTo sistemom koji automatski postavlja teleskop u željeni položaj. Ovo značajno olakšava i ubrzava vreme pronalaženja manje poznatih objekata na nebu. Zahvaljujući bazi podataka ručnog kontrolera možete automatski pronaći oko 42.000 objekata (mesec, planete, magline, zvezdani klasteri…). Jednostavnim klikom na kontroler, u mogućnosti ste da u roku od par sekundi pronađete traženi objekat koji zatim ostaje stalno u vidnom polju. Ovaj inteligentni ručni komander ima bezbroj korisnih funkcija, koje omogućavaju lako i komforno promatranje.

Kao dodatak Goto teleskopu toplo preporučujemo SkyWatcher Wi-Fi (SynScanWifi) za upravljanje sa laptopa, pametnog telefona ili tableta! Jednostavno povežite Wi-Fi jedinicu na ručni uređaj i upravljajte teleskopom sa besplatnom Android ili iOS aplikacijom.

SWN1306gt

Detalji

PLU
1098
Materijal optike
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
130 mm
Fokusna dužina
650 mm
Sekundarno ogledalo
34,5 mm
Svetlosna moć
f/5
Maksimalno uvećanje
260x
Moć razlučivanja
0,88"
Fokuser
31,7 mm (zupčasta letva)
Prečnik okulara
1,25"
Tražilac
6x30
Mehanika
AZ-GoTo
Težina tubusa
3,7 kg

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: