80/400 SkyWatcher (Startravel-80) refraktor na StarQuest mehanici
  • 80/400 SkyWatcher (Startravel-80) refraktor na StarQuest mehanici

80/400 SkyWatcher (Startravel-80) refraktor na StarQuest mehanici

SkyWatcher Refraktor 80/400 na StarQuest montaži sa Starpointer-om, Barium okularima 25 mm (16x) i 10 mm (40x) i dijagonalnim ogledalom od 90 stepeni

28.250 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Glavni deo ovog teleskopa su sočiva, koja su konstruisana kao kod većih refraktora. Tip vazdušnog prostora Fraunhofer ahromatskog sistema je veoma lagan i izuzetno pogodan za posmatranje "bledih" objekata dubokog neba, kao što su Andromeda Galaksija, Plejade, Orion Nebula ili Messier objekti. Sve staklene površine optike imaju potpune višeslojne premaze kako bi osigurali maksimalni kontrast slike i transmisiju svetlosti. Pored bledih objekata dubokog neba, sa ovim teleskopom se mogu posmatrati planete i Mesec. Sa dva Barium okulara od 25mm i 10mm postižu se uvećanja od 16x, odnosno 40x. Standardni fokuser od 1.25“ omogućava postavljanje širokog spektra okulara (1.25“), tako da se može potpuno iskoristiti preporučeni opseg uvećanja koji se kreće od 16x do 120x. Dijagonalno ogledalo pruža prijatan uvid, a jedinstveni Starpointer tražilac olakšava pronalaženje objekata na noćno nebu.

Savet: Za posmatranje Meseca i planeta preporučujemo 2x Barlow sočivo (nije uključeno), kako bi se mogla postići veća povećanja.

Nova atraktivna StarQuest linija teleskopa donosi unapređenu, laganu ekvatorijalnu montažu za bolje iskustvo gledanja noćnog neba sa manjim teleskopima. Težina montaže je samo 1.2 kg, a nosivost solidnih 3 kg, što omogućava stabilnu sliku i na većim povećanjima. Veoma je lagana, praktična i jednostavna za korišćenje. Fino pomeranje po obe ose, omogućava lako pronalaženje i praćenje objekata na nebu. Smer osa Dec i RA se može rotirati za 360 stepeni. Osovine se mogu lako pričvrstiti ili otpustiti zahvaljujući velikim praktičnim diskovima. Mehanička glava se jednostavno pričvršćuje za postolje uz pomoć vijka. Takođe, teleskop se lako postavlja na glavu uz pomoć praktičnog rešenja – prizme/nosača i ručnog vijka. Zbog svog kompaktnog dizajna, težište teleskopa je bliže, tako da je za uravnoteženje potreban kontra teg manje težine.

Atraktivan izgled teleskopa i montaže doprinosi zadovoljstvu novih vlasnika i odličan je izbor za poklon novim astronomskim entuzijastima. Montaža se može nadograditi postavljanjem motora na osu rektasenzije (RA), kako bi objekat posmatranja stalno bio u vidnom polju, bez potrebe za konstantnim ručnim korekcijama.

SWR804SQuest

Detalji

PLU
1997
Prečnik objektiva
80 mm
Fokusna dužina
400 mm
Korisno uvećanje
od 16x do 120x
Fokuser
1.25"
Prečnik okulara
1.25"
Okulari
25mm (16x) i 10mm (40x) Barium
Tražilac
Starpointer
Barlow sočivo
Ne
Dijagonalno ogledalo
Da
Mehanika
StarQuest

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: