114/500 Skywatcher Virtuoso Minidobson
  • 114/500 Skywatcher Virtuoso Minidobson

114/500 Skywatcher Virtuoso Minidobson

114/500 Skywatcher Virtuoso na Minidobson mehanici sa StarPointer (Red Dot) tražiocem i Barium 25 mm (20x) i 10mm (50x) okularima

36.583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Ovo je novi SkyWatcherov mali, praktični, motorizovani Dobson teleskop. Može se pomerati ručno ili motorom. Montaža se može koristiti i kao nosač za foto aparat omogućavajući Vam da snimate panoramske fotografije ili time-lapse snimke.

Ovaj popularni teleskop Newton sa prečnikom ogledala od 114 mm dostupan na automatskom postolju sa minidobson konfiguracijom. Precizno parabolično ogledalo takođe omogućava velika uvećanja do oko 150x (uz kupovinu odgovarajućih okulara). Ogledalo prečnika 114 mm ima dovoljnu svetlosnu moć da sa njime posmatrate mnogobrojne deep-sky objekte, dok precizno izrađena optika omogućava proučavanje Meseca i planeta.

U ovoj konfiguraciji sa teleskopom dobijate 2 okulara: Barium 25mm (povećanje 20x) i Barium 10mm (povećanje 50x) kao i StarPointer (Red Dot) tražilac.

Virtuoso minidobson montaža opremljena je enkoderima i sinhronim motorima, tako da čak i nakon ručnog prilagođavanja možete nastaviti sa motorizovanim pronalaženjem/praćenjem objekata. Jednostavno postavite teleskop u pravcu severa, zatim u Polarnu zvezdu i pokrenite sistem za pronalaženje/praćenje objekata. Naravno, željene objekte možete pronaći/pratiti i „ručno“ dovodeći tekeskop u odgovarajući položaj i u svakom trenutku možete nastaviti sa motorizovanim.

Opciono, ovaj model, je dostupan je i sa GoTo ručnom kontrolom, koja vam omogućava da odaberete bilo koji od programiranih 42.900 objekata, pa čak i da zatražite preporuku za posmatranje objekata od mehanike.

Pomoću isporučenog L adaptera možete spojiti kameru na teleskopom, a možete koristiti i sopstveni softver za fotografije za stvaranje panoramskih fotografija i vremenskih snimaka. Softver koji se nalazi u sklopu mehanike kompatibilan je sa većinom softvera i čak može da kontroliše ekspoziciju kao i kod AllView mehanike.

Kao dodatak Goto teleskopu toplo preporučujemo SkyWatcher Wi-Fi (SynScanWifi) za upravljanje sa laptopa, pametnog telefona ili tableta! Jednostavno povežite Wi-Fi jedinicu na ručni uređaj i upravljajte teleskopom sa besplatnom Android ili iOS aplikacijom.

Dobmini114

Detalji

PLU
831
Materijal optike
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
114 mm
Fokusna dužina
500 mm
Maksimalno uvećanje
150x
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
25 mm (20x) i 10 mm (50x) Barium
Tražilac
Star pointer
Mehanika
Virtuoso Minidobson

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: