250/1000 SkyWatcher Newton tubus sa 1:10 mikrofokuserom

250/1000 SkyWatcher Newton Reflektor sa metalnim tubusom, Crayford mikro fokuserom 1:10 i tražilac 9x50

111.833 RSD
Porez je uključen Isporuka nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Za posmatranje bledih tela na noćnom nebu potrebno je dugo izlaganje. Ovaj teleskop će vam biti od velike pomoći, jer postiže odlične rezultate tokom određenog vremena ekspozicije u odnosu na druge modele.

Micro fokuser Crayford od 2" radi precizno i dovoljno je stabilan za DSLR mašine.

Žižna dužina teleskopa, odnosno dužina tubusa je kraća od klasične verzije 250/1200, što ga čini lakišim za korišćenje i transport.

Dostupan je u dve verzije, sa metalnim i karbonskim tubusom.

Verzija teleskopa sa metalnim tubusom ima povoljniju cenu, ali su slabije otporni na promenu temperature (toplotno širenje) u odnosu na tubuse izrađene od ugleničnih vlakana i nešto je veće težine. Ova verzija dolazi sa mikrofokuserom Crayford od 1:10, koji je savršen za uobičajene DSLR fotoaparate.

Verzija teleskopa sa tubusom od karbonskih vlakana je lakša od teleskopa sa metalnim tubusom. Kako je njegova toplotna ekspanzija praktično nula, teleskop prilikom promene temperature zadržava bolje fokus. Dolaze sa LinearPower fokuserom od 2". LinearPower mikrofokuser je unapređena verzija Crayford fokusera, sa naglaskom na dugotrajnosti, preciznosti i kvalitetu finalne izrade i optimiziran za fotografisanje. Naravno, poseduje 1:10 mikrofokuser za precizno podešavanje.

Ukoliko se teleskop koristi za fotografisanje, preporučuje se korišćenje SkyWatcher F4 Koma korektora koji ispravlja kvalitet slike na rubovima (izduženost zvezda).

Naravno, teleskop je pogodan i za vizuelnu upotrebu, posebno za posmatranje predmeta dubokog neba, ali zahvaljujući optičkom kvalitetu (mala difrakcija slike), može se koristiti i za posmatranje Meseca i planeta (zahtevaju veća uvećanja).

Napomena! U cenu teleskopa nije uključena mehanika.

Za vizuelnu upotrebu preporučujemo minimum EQ5 ili HEQ5 mehaniku, dok je za fotografisanje neophodna AZ-EQ5, HEQ5-PRO ili mehanika većeg kapaciteta (npr. EQ6).

SWN25010i

Detalji

Materijal optike
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
250 mm
Fokusna dužina
1000 mm
Sekundarno ogledalo
82 mm
Svetlosna moć
F/4
Korisno uvećanje
40-350x
Moć razlučivanja
0,5" (lučna sekunda)
Fokuser
2" mikrofokuser 1:10 Crayford
Tražilac
9x50
Mehanika
Ne
Materijal tubusa
Metal

Posebna šifra

11 drugih proizvoda u istoj kategoriji: