154/1370 OTA Omegon Ritchey-Chretien Pro RC
  • 154/1370 OTA Omegon Ritchey-Chretien Pro RC

Omegon 154/1370 OTA (tubus) Ritchey-Chretien Pro RC

154/1370 Omegon OTA Reflektor sa hiperboličnim ogledalima i Crayford 2“ fokuserom, namenjen prvenstveno astrofotografima

65.750 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Podignite kvalitet posmatranja objekata na noćnom nebu na sledeći nivo - RM teleskop Omegon za astrofotografe.

Da li tražite odličan teleskop za astrofotografiju? Teleskopi Omegon Ritchey-Chretien odvešće vas na sledeći nivo kvaliteta astronomskih fotografija. Omegon RC teleskopi pružaju široko vidno polje bez kome - savršeno za okrugle zvezdane slike, sve do ivice vidnog polja. Otkrijte zašto je RC teleskop pravi izbor za astronomsku fotografiju i zašto ih koriste i profesionalci.

Prednosti, ukratko:

- Hiperbolična ogledala - izuzetno oštra slika, široko vidno polje, bez potrebe za korektorom
- BK7 ogledala za stabilan fokus, za stabilan fokus bez potrebe za ponovnim fokusiranjem
- Visoka refleksija - 92-94% dielektrični reflektivni premaz za svetle fotografije sa visokim kontrastom u astronomiju
- Brzo hlađenje zahvaljujući otvorenom dizajnu

Hiperbolična ogledala za bolju sliku

RC teleskopi imaju hiperbolična glavna i sekundarna ogledala. Ne koriste sferna ogledala, kao u Schmidt-Cassegrain sistemima. Ova sjajna ideja daje vam veliku prednost - napravite bolje i oštrije astronomske fotografije i uživajte u širem korisnom vidnom polju! Izuzetno oštara sa APS-C čipovima, čak i bez upotrebe korektora. Ova tehnologija nije bila priuštiva pre nekoliko godina, ali novi Omegon RC teleskopi su sada pristupačni za svakog astronoma amatera.

Fotografišite bez potrebe za korektorom

Koristite svoj DSLR ili astronomski fotoaparat sa teleskopom bez potrebe za korektorom, za zvezdane slike bez kome i oštre zvezdane slike, pravo do ivice vidnog polja. Modeli od 8" i 10" vam čak omogućavaju da koristite čipove punog okvira (full-frame chips) od 24x36mm bez ikakvog korektora. Teleskop možete koristiti sa profesionalnim DSLR fotoaparatima i astronomskim kamerama. A, ako i dalje želite da fotografišete u srednjem formatu, slobodno nas pitajte za odgovarajuća rešenja.

Čelik OTA za stabilno fokusiranje i visok kontrast

Pored toga što sadrži dobro ogledalo, čelični OTA igra odlučujuću ulogu u stvaranju dobrih astronomskih fotografija. Ovaj Omegon RC OTA ima 50% smanjeni pomak fokusa u poređenju sa aluminijumskim OTA. Precizno postavljene pregrade za zalutalu svetlost takođe obezbeđuju visok kontrast.

Bolja slika od SC teleskopa

Za početak, RC teleskop se potpuno razlikuje od klasičnog dizajna SC ili Maksutov. Nema korektorsku ploču i stoga je otvoreni sistem, koji se brže prilagođava temperaturi okoline od SC teleskopa. Odsustvo prednje korektorske ploče, takođe znači da teleskop daje svetlije slike bez rizika od unutrašnjih refleksija. Teleskopi sa Ritchey-Chretien sistemom su najviše korigovani (highly corrected) teleskopi sa dva ogledala koji su trenutno dostupni. Njihova oštrina slike od ivice do ivice je impresivna, pa nije ni čudo što praktično svi veliki istraživački teleskopi koriste ovaj dizajn teleskopa u svojim profesionalnim opservatorijama.

Sada pristupačno

Izrada hiperboličnih ogledala je i nauka i umetnost. Do pre samo nekoliko godina, RC teleskopi bili su među najskupljim teleskopima na svetu - samo međunarodne institucije su ih koristile za istraživanje. Ali ova tehnologija je sada pristupačna i iskusnim astronomima amaterima.

Ni53809

Detalji

PLU
2305
Svetlosna moć
F/9
Maksimalno uvećanje
304x
Granična zvezdana magnituda
12,7
Fokuser
Crayford 2"
Tražilac
Ne (nije uključen)
Mehanika
Ne (nije uključena)
Okulari
Ne (nisu uključeni)
Tip
Reflektor, OTA, Ritchey-Chretien
Prečnik objektiva
152 mm
Žižna daljina
1370 mm
Dužina
485 mm
Težina
5,5 kg
Ostalo
Konstrukcija tubusa: Full tube; Prečnik tubusa: 191 mm
Oblast primene
Mesec i planete, nebule i galaksije, astrofotografija. Sunce samo sa odgovarajućim filterom za sunce!
Namena
Naprednim korisnicima

Posebna šifra

12 drugih proizvoda u istoj kategoriji: