114/500 SkyWatcher Newton Reflektor na StarQuest mehanici
  • 114/500 SkyWatcher Newton Reflektor na StarQuest mehanici

SkyWatcher 114/500 StarQuest Newton Reflektor

SkyWatcher (Skyhawk-1145P) Reflektor 114/500 na StarQuest montaži sa Starpointer-om, Barium okularima 25 mm (20x) i 10 mm (50x) i aluminijumskim tronošcem

29.083 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Mali, ali svestran teleskop, odličnih karakteristika, idealan za početnike koji žele kompaktan, lako prenosivi teleskop. Precizno paraboličko ogledalo (114mm) sakuplja dovoljnu količinu svetlosti, tako da su vam dostupni i tamniji objekti dubokog neba (poput svih Messier-ovih objekata i desetine drugih nebeskih tela) u uslovima stabilne i čiste atmosfere. Precizna optika omogućava posmatranje kratera na Mesecu i detalja na planetama.

Ovaj reflektor, kratkog fokusa, je odličan za manja povećanja i širokougaone poglede na magline (npr. M42 velika maglina u Orionu, M8 malgina Laguna) otvorena zvezdana jata (M45 – Plejade, Double Cluster) i veće galaksije (M31 velika galaksija u Andromedi, M33 galaksija u sazvežđu Trougao).

Paket uključuje dva Barium okulara od 25 mm i 10 mm sa kojima možete postići uvećenje od 20x, odnosno 50x. Kupovinom odgovarajućih okulara (ili Barium sočiva) može se u potpunosti iskoristiti preporučeni opseg uvećanja teleskopa (16x-200x).

Nova atraktivna StarQuest linija teleskopa donosi unapređenu, laganu ekvatorijalnu montažu za bolje iskustvo gledanja noćnog neba sa manjim teleskopima. Težina montaže je samo 1.2 kg, a nosivost solidnih 3 kg, što omogućava stabilnu sliku i na većim povećanjima. Veoma je lagana, praktična i jednostavna za korišćenje. Fino pomeranje po obe ose, omogućava lako pronalaženje i praćenje objekata na nebu. Smer osa Dec i RA se može rotirati za 360 stepeni. Osovine se mogu lako pričvrstiti ili otpustiti zahvaljujući velikim praktičnim diskovima. Mehanička glava se jednostavno pričvršćuje za postolje uz pomoć vijka. Takođe, teleskop se lako postavlja na glavu uz pomoć praktičnog rešenja – prizme/nosača i ručnog vijka. Zbog svog kompaktnog dizajna, težište teleskopa je bliže, tako da je za uravnoteženje potreban kontra teg manje težine.

Atraktivan izgled teleskopa i montaže doprinosi zadovoljstvu novih vlasnika i odličan je izbor za poklon novim astronomskim entuzijastima. Montaža se može nadograditi postavljanjem motora na osu rektasenzije (RA), kako bi objekat posmatranja stalno bio u vidnom polju, bez potrebe za konstantnim ručnim korekcijama.

SWN1145SQuest

Detalji

PLU
1999
Optički dizajn
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
114 mm
Fokusna dužina
500 mm
Korisno uvećanje
16x-200x
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
25 mm (20x) i 10 mm (50x) Barium
Tražilac
Starpointer
Mehanika
StarQuest

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: