114/500 SkyWatcher Newton Reflektor na StarDiscovery GoTo mehanici
  • 114/500 SkyWatcher Newton Reflektor na StarDiscovery GoTo mehanici

114/500 SkyWatcher Newton Reflektor na StarDiscovery GoTo mehanici

SkyWatcher (Skyhawk-1145PS) Reflektor 114/500 na StarDiscovery GoTo montaži sa SpringLoad 6x24 tražiocem, WA okularima 23 mm (22x) i 10 mm (50x) i tubusem boje trešnje

60.750 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Mali, ali svestran teleskop, odličnih karakteristika dostupnih po pristupačnoj ceni, idealan za početnike. Precizno paraboličko ogledalo (114mm) sakuplja dovoljnu količinu svetlosti, tako da su vam dostupni i tamniji objekti dubokog neba (poput svih Messier-ovih objekata i desetine drugih nebeskih tela) u uslovima stabilne i čiste atmosfere. Precizna optika omogućava posmatranje kratera na Mesecu i detalja na planetama.

Cev (tubus) ovog malog teleskopa 114/500 je lagana i vrlo kompaktne veličine, tako da ga mogu koristiti čak i deca.

Paket uključuje dva asferična okulara od 23 mm i 10 mm sa kojima možete postići uvećenje od 22x, odnosno 50x. Vidno polje od 62 stepena, omogućava udobno posmatranje objekata. Kupovinom odgovarajućih okulara (ili Barium sočiva) može se u potpunosti iskoristiti preporučeni opseg uvećanja teleskopa (maksimalno uvećanje - 150x).

Prednost ove konfiguracije je u Star Discovery mehanici koja se može pokretati manuelno ili motorima zahvaljujući novoj tehnologiji Dual Encoder. Njegov ručni kontroler poseduje bazu od 42.000 objekata, uključujući tu objekte iz Messierovog, IC, NGC i Caldwell kataloga, planete, dvostruke zvezde, promenljive zvezde, pa čak i nove objekte koje možete sami ubaciti u datoteku, poput novih kometa itd. Jednostavnim klikom na kontroler, u mogućnosti ste da u roku od par sekundi pronađete traženi objekat koji zatim ostaje stalno u vidnom polju. Praćenje i pronalaženje objekata je automatizovano. Kontrolor poseduje i opciju nasumičnog izbora, tako da ne morate biti unapred pripremljeni za posmatranje desetak ili više objekata na noćnom nebu. Patentirana Freedom Find (Dual Encoder) tehnologija omogućava i manuelno pomeranje teleskopa kad god to želite, bez potrebe za ponovnim usklađivanjem (softver u svakom trenutku zna položaj teleskopa).

Kao dodatak Goto teleskopu toplo preporučujemo SkyWatcher Wi-Fi (SynScanWifi) za upravljanje sa laptopa, pametnog telefona ili tableta! Jednostavno povežite Wi-Fi jedinicu na ručni uređaj i upravljajte teleskopom sa besplatnom Android ili iOS aplikacijom.

SWN1145Disc

Detalji

PLU
/
Optički dizajn
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
114 mm
Fokusna dužina
500 mm
Maksimalno uvećanje
150x
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
23 mm (22x) i 10 mm (50x) WA
Tražilac
SpringLoad 6x24
Mehanika
StarDiscovery GoTo

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: