2x Ahromatski Barlow
  • 2x Ahromatski Barlow

2x Ahromatski Barlow

Ahromatsko Barlow sočivo 2x, prečnika 1,25 inča, presvučen antirefleksnim premazom (FMC), postavlja se u fokuser između objektiva i okulara

3.250 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Pomoću Barlow dodatka (sočiva) produžavamo fokus teleskopa i istovremeno uvećavamo sliku. Postavljaju se u fokuser, a u njega se stavlja okular koji tada daje povećanje onoliko puta veće koliko piše na Barlow sočivu. Na primer, ako neki okular na određenom teleskopu daje 100x povećanje, sa 2x Barlow sočivom dobija se uvećanje od 200x, itd. Zbog toga su Barlow sočiva vrlo čest inventar kod svih astronoma amatera, budući da se sa jednim dodatnim sočivom dobija dvostruki raspon uvećanja sa postojećim okularima.

2x Ahromatski Barlow ima odličan odnos cene i kvaliteta, i puno je bolja opcija od jeftinih modela sa dva sočiva. Dvoelementna optika u kombinaciji sa višestruki (FMC) antirefleksnim premazima staklenih površina daje izvrsnu transmisiju svetlosti.

Postavlja se u standardne fokusere od 1,25“ i prihvata okulare istog prečnika.

Sa Barlow dodatkom fokus se može produžiti, u zavisnosti od modela, za: 2x, 2.5x, 3x ili 5x. Proizvode se kao ahromati, poluAPOhromati i kao APOhromati.

Ukoliko imate kvalitetne okulare, preporučuje se kupovina (korišćenje) kvalitetnog Barlow sočiva, kako se ne bi narušile optičke karakteristike teleskopa, naročito kod refraktora i teleskopa sa manjim f-brojem. Treba uzeti u obzir da 2x ahromatski Barlow i 2.5x apohromatski imaju realno faktor uvećanja 2.2-2.3x. Barlow sa T2 navojem je dobra opcija za astrofotografiju – deo koji drži sočivo se može odšarafiti, te se može koristiti kao T2 adapter sa i bez 2x efekta povećanja žižne daljina. U ponudi je i 2″ ED barlow za 2″ fokusere koji dolazi sa adapterom od 1,25″ za prihvat okulara.

B2x

Detalji

PLU
50
Antirefleksivni premaz
Da (FMC)
Uvećanje
2x
Prečnik
1,25" (31,7mm)

Posebna šifra

12 drugih proizvoda u istoj kategoriji: