3x Poluapohromatski Barlow
  • 3x Poluapohromatski Barlow

3x Poluapohromatski Barlow

Poluapromatski model Barlow sočiva (ED, dvolelementni), uvećanja 3x, prečnika 1,25 inča (31,7mm), presvučen antirefleksnim premazom (FMC)

4.667 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Pomoću Barlow sočiva produžavamo fokus teleskopa i istovremeno uvećavamo sliku. Zahvaljujući ED sočivu i višestrukim (FMC) antirefleksnim premazima staklenih površina daje izvrsnu transmisiju svetlosti. Na odličan kontrast slike utiču i crno obojene ivice sočiva. U većini slučajeva njegova optička svojstva poboljšavaju kvalitet slike. Postavlja se u fokuser (1,25“) između objektiva i okulara.

Pomoću Barlow dodatka (sočiva) produžavamo fokus teleskopa i istovremeno uvećavamo sliku. Postavljaju se u fokuser, a u njega se stavlja okular koji tada daje povećanje onoliko puta veće koliko piše na Barlow sočivu. Na primer, ako neki okular na određenom teleskopu daje 100x povećanje, sa 2x Barlow sočivom dobija se uvećanje od 200x, itd. Zbog toga su Barlow sočiva vrlo čest inventar kod svih astronoma amatera, budući da se sa jednim dodatnim sočivom dobija dvostruki raspon uvećanja sa postojećim okularima.

B3xed

Detalji

PLU
52
Antirefleksivni premaz
Da (FMC)
Uvećanje
3x
Prečnik
1,25" (31,7mm)

Posebna šifra

12 drugih proizvoda u istoj kategoriji: