2x Ahromatski Barlow sa T2 navojem, SkyWatcher
  • 2x Ahromatski Barlow sa T2 navojem, SkyWatcher

2x Ahromatski Barlow sa T2 navojem, SkyWatcher

SkyWatcher ahromatsko Barlow sočivo 2x sa T2 navojem (31,7mm), prečnika 1,25 inča, presvučen antirefleksnim premazom (FMC)

4.500 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Barlow sočivo se koristiti za povećanje fokusa teleskopa, a time i njegovo uvećanje. Postavlja se u fokuser između objektiva i okulara.

Pored uvećanja od 2x, posebnost ovog Barlow sočiva se ogleda u tome što ima T2 navoj na vrhu kućišta, pomoću kod se može povezivati sa bilo kojim T2 adapterom. Dobra opcija za astrofotografiju, jer se prilikom fotografisanja DSLR aparatom dobija uvećanje oko 2,5x veće od orginalnog primarnog fokusa – idealno za fotografisanje planeta i detalja na Mesecu.

Ahromatski model Barlow sočiva pruža vrlo malu količinu hromatske aberacije. U većini slučajeva njegova optička svojstva poboljšavaju kvalitet slike. Višeslojni antirefleksni premaz omogućuje veći kontrast slike u odnosu na sočiva u istom cenovnom rangu. Preporučuje se za teleskope svetlosne moći od F/5.

Postavlja se u standardne fokusere od 1,25“ i prihvata okulare istog prečnika.

Ukoliko imate kvalitetne okulare, preporučuje se kupovina (korišćenje) kvalitetnog Barlow sočiva, kako se ne bi narušile optičke karakteristike teleskopa, naročito kod refraktora i teleskopa sa manjim f-brojem. Treba uzeti u obzir da 2x ahromatski Barlow i 2.5x apohromatski imaju realno faktor uvećanja 2.2-2.3x.

B2t

Detalji

PLU
1172
Antirefleksivni premaz
Da (FMC)
Uvećanje
2x
Prečnik
1,25" (31,7mm)
Ostalo
T2 navoj

Posebna šifra

12 drugih proizvoda u istoj kategoriji: