90/660 SkyWatcher Evostar refraktor AZ PRONTO (AZ3-R)
  • 90/660 SkyWatcher Evostar refraktor AZ PRONTO (AZ3-R)

90/660 SkyWatcher Evostar refraktor AZ PRONTO (AZ3-R)

SkyWatcher Refraktor 90/660 na PRONTO (AZ3-R) montaži sa Red Dot tražiocem, Barium okularima 25mm (24x) i 10mm (66x), dijagonalnim ogledalom od 90 stepeni i aluminijumskim tronožcem

35.750 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Ozbiljan i lako prenosivi teleleskop, sa izvrsnom optikom na vrlo jednostavnom i praktičnom postolju - glavne su karakteristike ovog teleskopa. Refraktor SkyWatcher 90/660 sa ahromatskim sočivom od 90mm i umerenom svetlosnom moći (f/7,3) pruža oštru i kontrasnu sliku tokom posmatranja. Njegove performanse su slične popularnom modelu 90/900 i uprkos nešto većoj svetlosnoj moći hromatska aberacija je i dalje vrlo umerena, a slika je oštra čak i pri velikim uvećanjima. Savršen instrument za posmatranje Meseca i planeta (Jupiterovi meseci i oblaci, Saturnov prsten itd.), a zahvaljujući velikom prečnikom objektiva može dopreti i do objekata dubokog neba, čak i prilikom posmatranja iz ruralnih ili gradskih sredina (umereno svetlosno zagađenje). Kraća cev tubusa omogućava lakše rukovanje i transport. Fokuser je standardni, 1.25“, a teleskop dolazi sa dijagonalnim ogledalom od 90 stepeni (1.25“), Barium okularima (1.25”) od 25 mm (26x) i 10 mm (66x) i Starpointer tražiocem. Slika koja se vidi u teleskopu je uspravna, dok se prilikom korišćenja dijagonalnog ogledala dobija obrnuta slika (desna i leva strana su zamenjene).

Zajedno sa teleskopom u ovoj konfiguraciji, nalazi se i azimuthalni stalak AZ3-R (Pronto) koji omogućava jednostavno, precizno i stabilno rukovanje. Ne zahteva protivtežu, zbog svog azimutalnog dizajna, i može se pomerati horizontalno i vodoravno. Mehanička glava je stabilna, laganog i kompaktnog dizajna, i može se pomerati rukom, kao i ručicama za fino podešavanje kada je zaključana. Stalak dolazi sa aluminijumskim nogarima na izvlačenje i praktičnom posudom/policom za fiksiranje i odlaganje (npr. okulara). Stativ nije pogodan za fotografisanje dugom ekspozicijom i postavljanje motora za praćenje.

Pomoću standardnih T2 adaptera (nije uključeni) možete povezati digitalne fotoaparate na tubus teleskopa i fotografisati/snimati prirodu, kao i Mesec i (sa filterom - obavezno!) Sunce. Takođe, na okular se može postaviti adapter za pametni telefon (nije uključen), koji omogućava snimanje jednostavnih fotografija telefonom.

Zbog jednostavnosti upotrebe, izvrsnog optičkog kvaliteta i svestranosti teleskopa, SkyWatcher 90/660 preporučujemo prvenstveno početnicima. Ovo je verovatno najbolji izbor za vaš prvi teleskop! Korisnici ovog telskopa se neće zamarati postavkama, pozicioniranjem prema polu, teškim kontrategovima – potrebno je samo postaviti teleskop na stativ i odmah se može pristupiti posmatranju. Uz pomoć Starpointer-a (koji prethodno mora biti pralelno postavljen sa optičkom osom teleskopa) cilja se željeni objekat na nebu, a zatim se vrši detekcija (okularima) od manjeg uvećanja ka većem. Za maksimalno uvećanje preporučujemo opcioni okular (nije uključen) sa žižnom daljinom od oko 4 mm (npr. Planetarni tip). Prilikom posmatranja iz gradskih ili ruralnih sredina možete se upoznati sa detaljima na Mesecu i planetama, a vidljivi su i pojedini objekti dubokog neba (npr. dvostruke zvezde ili svetlija sazvežđa). Takođe, sa opcionim filterom (nije uključen) jasno su vidljive i magline – npr. Orion maglina. Zbog svog kratkog tubusa i lakog postolja, ovaj teleskop je vrlo praktičan za nošenje, pa ga možete poneti i na mesta gde nema svetlosnog zagađenja. Tada odlične karakteristike ovog teleskopa dolaze potpuno do izražaja, a tamnije magline i zvezde postaju vidljive na malim uvećanjima.

SWR906az3r

Detalji

PLU
1870
Prečnik objektiva
90 mm
Fokusna dužina
660 mm
Svetlosna moć
f/7,3
Fokuser
1.25“
Prečnik okulara
1.25“
Okulari
25mm (24x) i 10mm (66x) Barium
Tražilac
Red Dot
Barlow sočivo
Ne
Dijagonalno ogledalo
Da
Mehanika
AZ PRONTO (AZ3-R)

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: