SkyWatcher 150/1200 OTA (tubus) Refraktor

SkyWatcher Evostar-150 150/1200 Refraktor OTA, sa prstenovima za tubus, sa tražiocem 9X50, bez postolja (montaže) i pribora (okulari, dijagonalna ogledala itd.)

94.167 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Teleskop SkyWatcher sa objektivom od 150mm i žižnom dužinom od 1200mm je najveći refraktor koji možete pronaći u našoj ponudi. Ovi teleskopi još imaju koliko-toliko prihvatljivu cenu ali već preko toga cene drastično idu na gore, tako da je ovo neka granica što se refraktora tiče, koje još mogu sebi da priušte astroamateri!

Osim za vizualno posmatranje, idealni su za astrofotografiju. Zahvaljujući svojim visokim performansama i odličnom kvalitetu slike, ovo je vrlo svestran (prilagodljiv) teleskop. Zahteva minimalno održavanje jer su staklene površine i premazi izuzetno izdržljivi.

Objektiv je ahromatski, Fraunhoferov-tip, svetlosne moći F/8. Staklene površine su premazane višeslojnim antirefleksivnim premazom koji omogućava maksimanu transmisiju i kontrast svetlosti. Njegova rezolucija je 0.8" (lučna sekunda), tako da prikazuje vrlo detaljnu sliku Meseca, planeta i dvostrukih zvijezda. Slika je stabilnija i oštrija od Newton ili katadioptričnih teleskopa, jer nema centralne opstrukcije, dok cev (tubus) brzo apsorbira temperaturu okoline, što ga čini pogodnim za planetarna opažanja velikih razmera.

Ako je atmosfera stabilna i čista, teleskop pokazuje zadivljujuće detaljan prikaz turbulencije u Jupiterovoj atmosferi, kao i kontineta i mora na Marsu, dok su Saturnov prsten i oblaci senzacionalno detaljni. Pod tamnim nebom mogu se videti hiljade objekata dubokog neba, zahvaljuljući odličnim performansama objektiva. Vidljivi su čak i spiralni krakovi u galaksiji Whirlpool (M51).

Fokuser (zupčasta letva) je veći 2"standard, što omogućava upotrebu 2" (50.8mm) okulara i filtera. Uz proizvod dolazi i adapter za okulare i filtere prečnika od 1.25" (31.7mm). Dakle, npr. sa 2" okularom od 40mm (opcionalno), odnosno pri uvećanju od 30x i velikim (2.3 stepeni) vidnim poljem, mogu se posmatrati velike zvezde, galaksije i gasne magline. Uključeni 9x50mm ahromatski tražilac olakšava pronalaženje objekata na nebu. Većina objekata galaksije Messier su vidljivi čak i u tražiocu.

Za ovaj teleskop preporučujemo minimalno EQ5 montažu sa čeličnim nogama, ali pravi izbor bila bi montaža HEQ-5 ili EQ-6 jer se na ovim modelima već nalazi ugrađeni polarni tražilac i motorno praćenje.

NAPOMENA: Uz teleskop 150/1200 SkyWatcher refraktor dobijate tražilac 9x50, bez okulara ili drugih dodataka.

SWR15012

Detalji

Materijal optike
Ahromatski objektiv
Prečnik objektiva
150mm
Fokusna dužina
1200mm
Svetlosna moć
f/8
Moć razlučivanja
0,8"
Fokuser
2" i 1,25" (zupčasta letva)
Okulari
Ne
Tražilac
9x50
Dodaci
Ne
Mehanika
Ne
Ukupna težina
12kg

Posebna šifra

13 drugih proizvoda u istoj kategoriji: