72/420 SkyWatcher Evostar ED apo (tubus)
  • 72/420 SkyWatcher Evostar ED apo (tubus)

72/420 SkyWatcher Evostar ED apo (tubus)

SkyWatcher Evostar-72ED DS-PRO Refraktor 72/420 sa 2“ mikrofokuserom, prstenovima za tubus, prizma šinom i aluminijumskim koferom, bez postolja (montaže) i pribora (okulari, dijagonalna ogledala itd.)

46.667 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Odličan mali apohromat, koji daje oštru sliku bez hromatskih aberacija. Težine je samo 1.94 kg (sa prstenovima i šinom), što znači da neće biti problema sa vibracijama na gotovo bilo kojoj montaži. Isporučuje se sa Crayford fokuserom sa 1:10 redukcijom, prstenovima, šinom i aluminijskim koferom.

Za vizuelno posmatranje u urbanim uslovima preporučujemo ga samo u slučaju sjajnijih nebeskih tela, planeta, Meseca i najsvjetlijih sazvežđa, zvezda dvojnika. Zbog svoje male veličine i male težine, idealan je teleskop za putovanja. Na mestima bez svetlosnog zagađenja mogu se posmatrati i objekt koji emituju slabiju svetlost.

Njegov 2“ Crayford fokuser omogućava napreciznije fokusiranje zahvaljujući redukciji 1:10. SkyWatcher 72/420 ED teleskop je odličan za astrofotografiju. Njegova žižna daljina od 420mm, u kombinaciji sa svetlosnom moći f/5.83 omogućuje čiste i kontrasne fotografije. Za astrofotografiju sa APS-C i većim čipovima preporučujemo korištenje 0.85x reduktora/korektora (žižna daljina se smanjuje na 357mm, a ujedno se povećava vidno polje i svetlosna moć f/4.96), kako bi zvezde ostale oštre i na ivicama, kao i rotacijski adapter za jednostavnu rotaciju kamere kako bi se dobio željeni kadar.

Teleskop je dostupan u raznim konfiguracijama, sa ili bez dodatne opreme. Preporučuje se sa mehanikom najmanje EQ3 ili većom, u zavisnosti od namene. Generalno, za vizuelna posmatranja može se koristiti i EQ1 – ali je ne preporučujemo.

Pored astronomskih posmatranja, teleskop je idealan i za dnevna opažanja. U ovom slučaju Pronto, AZ4 ili AZ5 montaže su se pokazale kao odličan izbor.

BDapo72set

Detalji

PLU
1900
Materijal optike
Apohromatski
Prečnik objektiva
72 mm
Fokusna dužina
420 mm
Svetlosna moć
f/5.83
Fokuser
2“, Crayford 1:10
Okulari
Ne
Tražilac
Ne
Barlow sočivo
Ne
Mehanika
Ne
Težina tubusa
1.94 kg
Ostalo
Prstenovi za tubus, prizma šina i aluminijumski kofer

Posebna šifra

13 drugih proizvoda u istoj kategoriji: