Acuter 50mm Newton demo teleskop
  • Acuter 50mm Newton demo teleskop

Acuter 50 Newton Demo Teleskop

Acuter 50mm Newton demo teleskop sa Barium okularom (1.25“) 20mm, adapterom za pametni telefon i malim stonim tronošcem

5.500 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Ovaj mali reflektor prečnika 50 mm je vrlo zanimljiv edukativni teleskop, koji će biti vrlo koristan školama, astronomskim udruženjima, ali i svim zaljubljenicima u praktičnu astronomiju. Naime, optička cev se može otvoriti (sa strane), tako da se unutrašnjost teleskopa lako vidi. Na ovaj način možete se upoznati sa optikom i načinom rada teleskopa.

Teleskop dolazi sa 20 mm okularom, koji daje povećanje od 20x, te malim stolnim tronošcem. Teleskop ima standardni 1/4″ navoj, pa se može postaviti na bilo koji fotostativ.

U paketu dolazi i držač za smartphone, pa tako možete snimiti Mesec i planete. Slika se izoštrava pomeranjem samog okulara, što je dovoljno precizno za ovakav tip teleskopa.

Dvogled je također vrlo dobar izbor za početnike, ljubitelje astronomije, uključujući i decu koja uz pomoć odrasle osobe mogu videti najsvjetlije i najpoznatije objekte na noćnom nebu.

Pomoću teleskopa možemo uočiti:

- Mesec: kratere na njegovoj površini, mora, planine

- Planete: četiri Jupiterova Meseca i njihove orbite oko planete, Saturnove prstenove u dobrim atmosferskim uslovima, fazne promene Venere, Merkur, Mars, Uran i Neptun takođe se mogu videti kao majušni objekti slični zvezdama

- Zvezde i sazvežđa: najpoznatije dvostruke i višestruke zvezde, kao što su Albireo ili par Mizar-Alcor, otvorena i sferna jata poput M13 u sazvežđu Herkul, jato Peres, Plejade (M45), Praesepe (M44)

- Magline i galaksije: teleskop Vam omogućava da posmatrate strukturu najsjajnijih maglina, posebno M42 u Orionu, kao i nekoliko sjajnih galaksija u Messier-ovom katalogu, npr. M31

Napomena: Mobilni telefon nije uključen u proizvod!

SWN50D

Detalji

PLU
2072
Materijal optike
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
50 mm
Prečnik okulara
1.25“
Okulari
20 mm
Tražilac
Ne
Mehanika
Stoni tronožac
Uvećanje
20x
Navoj
1/4″ - mogućnost postavljanja na fotostativ (nije uključen)
Ostalo
Adapter za pametni telefon
Napomena
Mobilni telefon nije uključen u proizvod!

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: