Okular za kolimaciju, refraktori
  • Okular za kolimaciju, refraktori

Okular za kolimaciju, refraktori

Jednostavan, kratki „Chesire“ okular za vizuelnu kolimaciju teleskopa refraktora (ukoliko postoji mogućnost), prečnika 31.7mm

3.833 RSD
3.067 RSD Uštedite 20%
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Veoma jednostavan, kolimacijski okular, koji je veoma sličan kolimatoru za Newton teleskope, ali je dosta kraći. Koristi za proveru putanje svetlosti koja se odbija od sočiva objektiva kod refraktora.

Postavlja se u fokuser, na mesto okulara. Prilikom posmatranja možemo videti manje ili veće krugove, a ukoliko se njihovi centri ne podudaraju teleskop je potrebno kolimatirati.

Ovaj svestrani alat se može koristiti i za kolimaciju sistema ogledala kod Newton teleskopa (pozicioniranje središnjeg markera), ako je primarno ogledalo fiksirano, a sam teleskop se koristi za jednostavna, nezahtevna vizuelna posmatranja. Ukoliko se Newton teleskop koristi za astrofotografiju, preporučuje se vrlo precizno podešavanje, prvo, sekundarnog ogledala, a za to je potreban drugi uređaji (npr. laserski kolimator), te primarnog ogledala pomoću ovog jednostavnog kolimacijskog okulara. Ovaj uređaj je odličan dodatak laserskim kolimatorima.

JUSr

Detalji

PLU
294
Tip
Okular za kolimaciju
Namena
Za Refraktore

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: