Okular Panorama II 5 mm 1,25, Omegon
  • Okular Panorama II 5 mm 1,25, Omegon

Okular Panorama II 5 mm 1,25", Omegon

Omegonovi okulari od 100 stepeni vam pružaju veliko vidno polje sa oštrim zvezdama do same ivice okulara

24.083 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Okulari od 100 stepeni - panoramski pogled sa visokokvalitetnom slikom
Omegonovi okulari od 100 stepeni vam pružaju veliko vidno polje sa oštrim zvezdama do same ivice okulara. Uživajte u ogromnim poljima zvezda i obimnim objektima u vidnom polju. Impresivno veliki ekrani nisu rezervisani samo za televizore, već i za pogled u noćno nebo kroz vaš teleskop.

Prednosti ukratko:
- širokougaoni okular sa vidnim poljem od 100 °
- dobra definicija ivica - pogodna i za brze teleskope (f/4)
- visoki kontrast - FMC premazi
- veliki prečnik sočiva - ugodno posmatranje
- vodootporan - za trajne dobre performanse
- kućište od eloksiranog aluminijuma
- žižne daljina 5 mm (1,25")

Panorama od 100 stepeni
Znate kako je to gledati kroz standardne okulare sa njihovim prilično uskim vidnim poljima poput tunela - to je prilično poput vožnje kroz noć koristeći samo reflektor da biste videli kuda idete. Nasuprot tome, koliko je prijatno uživati u zaista širokom vidnom polju - kao što pružaju Omegonovi okulari za „panoramu“.
Vidno polje od 100 stepeni je više nego što oko može da primi jednim pogledom. Ali šta to zapravo znači? - jednostavno ne vidite ivicu. Noćno nebo je bezgranično. Možete čak zaboraviti da gledate kroz okular. Možete pustiti oko da luta kroz vidno polje da vidi šta možete otkriti. Okular od 100 stepeni je takođe idealan za „skakanje po zvezdama“.

300 posto više vidnog polja
Okular Panorama sa svojim vidnim poljem od 100 stepeni prikazuje vam 300% više noćnog neba od okulara Ploessl i 100% više od 70-o stepenog okulara – dva tipa koji čine veliki udeo u ukupnom procentu širokougaonih okulara korištenih među posmatračima.

Impresivni kontrast
Oštrinu i kontrast slike ćete odmah primetiti kada prvi put pogledate kroz okular. Zone, pojasevi i druga obeležja planete Jupiter prikazane su do neverovatnih detalja. Visoki prenos svetlosti takođe omogućuje prikazivanje više struktura u objektima na dubokom nebu nego što to mogu standardni okulari. Elementi sočiva su naneli FMC premaz tanke ploče - Omegon Panorama II okulari su sada čak i bolji od svojih prethodnika!

Svaki gram se računa
Sa samo 320 do 700 grama težine, vaš novi okular pogodan je i za upotrebu sa malim teleskopima. Odlični su i sa Dobsonovim teleskopima, koji imaju problema sa balansiranjem sa veoma teškim okularima.

Odlični za „brze“ refraktore i Njutnove
"Dobri se čuvaju, loši se bacaju" - znate kako to ide. To isto važi i za mnoge okulare. Jednostavni (jeftini) okulari pokazuju izrazito zamućene ivice kada se koriste sa brzim otvorom blende f/5 do f/4 kod Njutnovih teleskopa. Široko vidno polje jednostavno je neupotrebljivo sa takvim okularima. Omegon Panorama II okulari nude izvanrednu oštrinu ivice sve do otvora blende (svetlosne moći) od f/4,5 i dobru oštrinu ivice do f/4. Koji se drugi okulari mogu time pohvaliti?

Vodootporan
U idealnom slučaju, ove okulare ne bi trebalo da nosite sa sobom u kadu! Ali ako ste nenamerno potopili jedan, sedam do devet elemenata sočiva (u zavisnosti od modela) unutar okulara su optimalno zaštićeni. Vodootporni dizajn znači da ni voda ni prašina ne mogu ući u kućište. A pri čišćenju prljavštine i naslaga masti, voda ili alkohol ne mogu prodreti unutra - vaše uživanje u odličnoj slici ostaje neometano.

Dodatne karakteristike okulara Panorama II
- elegantan, visokokvalitetan dizajn
- zatamnjene ivice sočiva
- okulari ove serije međusobno su homofokalni - tako da nije potrebno ponovo tražiti fokus prilikom promene okulara
- navoj za filter - koristite filter za magline ili filter za boju da biste još bolje posmatrali objekte.

Ni53649

Detalji

PLU
1994
Tip
UVA
Premaz optike
Višestruki (fully multi coated)
Prečnik okulara
1,25"
Ugao vidnog polja
100°
Žižna daljina
5mm
Odstojanje od oka
13mm
Vodootporan
Da
Boja
Crna
Prečnik
49mm
Navoj
Da (za filter)
Težina
320g
Ostalo
Broj sočiva 9, Podesiva kapica okulara (sklopiva)
Oblast primene
Mesec i planete

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: