Gold Line Okulari
  • Gold Line Okulari

Gold Line Okulari

Serija Gold Line okulara sa širokim vidnim poljem od 66 stepeni i višeslojnim antirefleksim premazima idealni su za posmatranje objekata dubokog neba

5.167 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Žižna daljina
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Gold Line okulari, sa povoljnom cenom, omogućuju ulazak u svet širokougaonih okulara. Imaju višeslojne antirefleksivne premaze na sočivima za maksimalnu propustljivost svetlosti, te ugodan Eye relief (14 mm).

U poređenju sa Plossl okularima, serija Gold Line ima mnogo bolje korigovanu sliku, a i boje su mnogo prirodnije. Sa 4 (četiri) različite žižne daljine i širokim vidnim poljem od 66° odlična su zamena seriji Magellan okulara. Modeli od 6mm i 9mm su pojedostavljeni modeli planetarnih okulara i pružaju odličnu alternativu astronomima amaterima koji teže savršenstvu, ali imaju nešto “plići džep”. Konstrukcija modela od 15 i 20 mm je malo drugačija, a položaj i indeksi preloma svetlosti sočiva podsećaju na poznate okulare "König".

Preporučujemo ih za korišćenje na teleskopima većih žižnih daljina, iznad f/5. Naravno, mogu se koristiti na svim teleskopima, no na kraćim f-brojevima slika će na rubovima vidnog polja imati malo aberacija.

Napomena: Prilikom narudžbe odaberite željenu opciju okulara (Žižna daljina).

GL6

Detalji

PLU
23 (GL6) / 24 (GL9) /25 (GL15) / 26 (GL20)
Premaz optike
Da (FMC)
Prečnik okulara
1,25" (31,7 mm)
Ugao vidnog polja
66°
Odstojanje od oka
14 mm
Upotreba
Preporučujemo ih za korišćenje na teleskopima većih žižnih daljina, iznad f/5

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: