Set okulara K 10mm i K 25mm, Omegon

Osnovni set okulara za prva posmatranja, prečnika 1.25 inča, žižne daljine 10mm i 25mm, sa navojem za filtere, po veoma pristupačnoj ceni

2.583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Komplet okulara Omegon 10mm i 25mm – uvećajte objekte da biste videli više detalja
Kao što fotoaparat ne može bez sočiva, tako i teleskop ne može bez okulara. Tek kada ubacite okular u teleskop videćete (uvećanu) sliku. Veoma pristupačan set, koji se sastoji od okulara 10 mm i 25 mm, prečnika 1,25 inča. Odlična osnova za vaša prva zapažanja.

Okular od 25 mm - za početak posmatranja noćnog neba
Okular od 25 mm daje malo uvećanje, koje je optimalno za lociranje objekata ili za posmatranje Meseca ili drugih velikih objekata u celosti. Po okončanju posmatranja objekata u celosti, možete preći na sledeći korak – okular od 10 mm.

10mm okular - za više detalja
Što je manja žižna daljina, veće je uvećanje. 10 mm okular vam daje povećanje srednjeg opsega - za posmatranje sa više detalja. Na primer, postavljanjem okulara od 10 mm, u teleskop koji ima žižnu daljinu od 750 mm dobija se uvećanje od 75x, ili 100x u teleskopu sa žižnom daljinom od 1000 mm.

Vaše posmatranje može da izgleda ovako
Na primer, prilikom posmatranja Mesec, koristeći okular od 25 mm, vide se naizmenično tamne i svetle oblasti. Površina vam izgleda hrapavo, kao da postoje mora, visoravni i krateri. Naravno, želite da osmotrite ove oblasti detaljnije. Izvadite okular od 25mm iz fokusera i postavite okular od 10mm. Primetićete da se sada ne vidi ceo Mesec, samo deo. Krater sada izgleda bliže i odjednom možete videti hiljadu detalja u njemu - kao da lebdite iznad njega u svojoj raketi Apolo. Vidite zid kratera i centralnu planinu koja baca senku na dno kratera.

Prednosti na prvi pogled:
- Osnovni set okulara za prva posmatranja
- Veoma pristupačna cena
- Okular od 10 mm i 25 mm: malo i srednje uvećanje
- 1,25 inča: uklapa se u svaki fokuser modernih teleskopa
- Navoj za filtere: možete koristiti filter za mesec, na primer

Ni33355

Detalji

PLU
2440
Tip
Okulari (Kellner)
Premaz optike
Višestruki (multiple)
Prečnik okulara
1.25“
Ugao vidnog polja
50°
Žižna daljina
10mm i 25mm
Navoj
Da (za filtere)

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: