90/1250 MC Skywatcher Virtuoso Minidobson montaži
  • 90/1250 MC Skywatcher Virtuoso Minidobson montaži

90/1250 MC Skywatcher Virtuoso Minidobson montaži

90/1250 MC Skywatcher Heritage-90 na Virtuoso MiniDobson montaži, sa tražiocem Starpointer i Barium 25mm (50x) i Barium 10mm (125x) okularima

36.583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Ovo je novi SkyWatcherov mali, praktični, motorizovani Dobson teleskop. Može se pomerati ručno ili motorom. Montaža se može koristiti i kao nosač za foto aparat omogućavajući Vam da snimate panoramske fotografije ili time-lapse snimke.

Maksutov Cassegrain 90/1250 teleskop ima izuzetno kratku cev što ga čini praktičnim za nošenje. Slika koju daje je veoma kontrastna i nema hromatske aberacije. Uz dva okulara koja dobijate sa teleskopom imaćete povećanja od 50x i 125x, a uz upotrebu odgovarajućih okulara ili Barlow sočiva (nisu uključeni) možete postići povećanja u preporučenom korisnom rasponu od 30x do 180x. Na tubus ovog teleskopa može se direktno staviti foto aparat pomoću T-adaptera. Tražilac na teleskopu je Red-Dot odnosno Star Pointer, dok je ogledalo dijagonalno prečnika 31,7mm.

SkyWatcher Virtuoso mehanika je odličan izbor za početnike. Izuzetno je jednostavan za korišćenje i ima sve pogodnosti automatskog praćenja objekata.

Virtuoso minidobson montaža opremljena je enkoderima i sinhronim motorima, tako da čak i nakon ručnog prilagođavanja možete nastaviti sa motorizovanim pronalaženjem/praćenjem objekata. Jednostavno postavite teleskop u pravcu severa, zatim u Polarnu zvezdu i pokrenite sistem za pronalaženje/praćenje objekata. Naravno, željene objekte možete pronaći/pratiti i „ručno“ dovodeći tekeskop u odgovarajući položaj i u svakom trenutku možete nastaviti sa motorizovanim.

Opciono, ovaj model, je dostupan i sa GoTo ručnom kontrolom, koja vam omogućava da odaberete bilo koji od programiranih 42.900 objekata, pa čak i da zatražite preporuku za posmatranje objekata od mehanike.

Pomoću isporučenog L adaptera možete spojiti kameru na teleskopom, a možete koristiti i sopstveni softver za fotografije za stvaranje panoramskih fotografija i vremenskih snimaka. Softver koji se nalazi u sklopu mehanike kompatibilan je sa većinom softvera i čak može da kontroliše ekspoziciju kao i kod AllView mehanike.

Kao dodatak Goto teleskopu toplo preporučujemo SkyWatcher Wi-Fi (SynScanWifi) za upravljanje sa laptopa, pametnog telefona ili tableta! Jednostavno povežite Wi-Fi jedinicu na ručni uređaj i upravljajte teleskopom sa besplatnom Android ili iOS aplikacijom.

DobminiMC90

Detalji

PLU
832
Optički dizajn
Maksutov-Cassegrain
Prečnik objektiva
90 mm
Fokusna dužina
1250 mm
Fokuser
31,7 mm
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
25 mm (50x) i 10 mm (125x) Barium
Tražilac
Star Pointer
Mehanika
Virtuoso Minidobson

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: