PRO 80 MAK Levenhuk Skyline
  • PRO 80 MAK Levenhuk Skyline

Levenhuk Skyline PRO 80 Maksutov

80/1000 Levenhuk (Skyline) Maksutov-Cassegrain na EQ montaži, sa Red Dot tražiocem, dijagonalnim ogledalom i okularima SUPER 10mm (100x) i SUPER WA LER 25mm (40x)

26.583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Levenhuk Skyline PRO 80 MAK je najmanji model Skyline PRO serije. Savršen spoj visokih performansi i kompaktna cev tubusa glavne su karakteristike Maksutov-Cassegrain optičkog dizajna. Ovo je savršen alat za posmatranje objekata dubokog neba, poput zvezdanih jata, binarnih zvezda, maglina i drugih galaksija. Takođe, sigurno ćete biti prijatno iznenađeni i njegovim mogućnostima tokom posmatranja planeta. Teleskop je postavljen na pouzdani nemački ekvatorijalni nosač. Levenhuk Skyline PRO 80 MAK, zbog svojih malih dimenzija, bez problema možete poneti sa sobom i uživati u posmatranju objekata na noćnom nebu van grada, odnosno na mestima bez svetlosnog zagađenja.

Sočiva i ogledala su potpuno premazana višeslojnim antirefleksivnim premazom (fully multi-coated), što omogućava maksimalno prikupljanje svetlosti i produžava njihov vek trajanja. Čvrsta i lagana aluminijska cev postavljena je na ekvatorijalni nosač, sa ručnim kontrolama za precizno pomeranje. Na nosač se može instalirati/postaviti kompjuterizovani sistem pogona na dve ose i polarni tražilac (kupuju se posebno). Opremljen je ručicama za podešavanje koje - nakon brzog podešavanja - omogućavaju lociranje objekata po njihovim nebeskim koordinatama i njihovo praćenje samo jednim okretom ekvatorijalne kontrole. Stativ sa podesivom visinom ima praktičnu tacnu za pribor, u koju možete odložiti dodatnu opremu (npr. okulare). Fokuser ima standardni T-navoj, koji vam omogućava da pričvrstite SLR fotoaparat, pomoću adaptera (kupuje se posebno) i koristite svoj teleskop za astrofotografiju.

Levenhuk Skyline PRO serija je dizajnirana za napredne i zahtevne astronome i uključuje niz različitih modela. Zajednička karakteristika modela je maksimalna preciznost i pouzdanost tokom posmatranja i astrofotografije, visokokvalitetni materijali i kvalitetna optika.

Komplet uključuje:
- Teleskop - optička cev (optički elementi se nalaze unutra)
- Tražilac Red Dot
- Dijagonalno ogledalo
- Okular SUPER 10 mm, 1,25''
- Okular SUPER WA LER 25 mm, 1,25''
- Ekvatorijalni nosač
- Stativ

LE30075

Detalji

PLU
3098
Optički dizajn
Maksutov-Cassegrain
Premaz optike
Da (višeslojni - fully multi-coated)
Prečnik objektiva
80 mm
Fokusna dužina
1000 mm
Svetlosna moć
f/12.5
Maksimalno uvećanje
160x
Granična zvezdana magnituda
12
Fokuser
1,25"
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
Super 10 mm (100x), Super WA LER 25 mm (40x)
Tražilac
Red Dot
Dijagonalno ogledalo
Da
Mehanika
Nemački ekvatorijalni EQ1
Težina
Tubus: 1.37kg, Mehanika (glava): 3.6kg
Stativ
Aluminijum
Ostalo
Tacna za pribor, Visina stativa (podesiva): 710-1230mm
Namena
Entuzijasti

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: