PRO 127 MAK Levenhuk Skyline
  • PRO 127 MAK Levenhuk Skyline

PRO 127 MAK Levenhuk Skyline

127/1500 Levenhuk (Skyline) Maksutov-Cassegrain na EQ3 montaži, sa Red Dot tražiocem, dijagonalnim ogledalom i okularima 10mm (150x) i 25mm (60x)

79.917 RSD
73.917 RSD Uštedite 6.000 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Levenhuk Skyline PRO 127 MAK je najmoćniji katadioptički teleskop u seriji Skyline PRO. Savršen spoj visokih performansi i mala dimenzija cevi tubusa glavne su karakteristike Maksutov-Cassegrain optičkog dizajna. Velika žižna daljina i veliki otvor blende čine ovaj model savršenim za posmatranje planeta. Sa njim možete posmatrati atmosferske tokove Jupitera, praznine u prstenovima Saturna, najistaknutije karakteristike površine Marsa, velike i male kratere Meseca, kompaktne magline i zvezdana jata. Ovaj model ne zauzima puno prostora, tako da je lak i zgodan za transport i postavljanje. Nosač prihvata dodatne kompjuterizovane sisteme pogona i tražioca za poravnanje polova (nisu uključeni u proizvod), što ga čini savršenim za astrofotografiju.

Sočiva i ogledala su potpuno premazana višeslojnim antirefleksivnim premazom (fully multi-coated), što omogućava maksimalno prikupljanje svetlosti i produžava njihov vek trajanja. Teleskopska cev je postavljena na ekvatorijalni nosač, na kojem se nalaze ručice za fino pomeranje. Na nosač se može instalirati/postaviti kompjuterizovani sistem pogona na dve ose i polarni tražilac (kupuju se posebno). Opremljen je ručicama za podešavanje koje - nakon brzog podešavanja - omogućavaju lociranje objekata po njihovim nebeskim koordinatama i njihovo praćenje samo jednim okretom ekvatorijalne kontrole. Stativ sa podesivom visinom ima praktičnu tacnu za pribor, u koju možete odložiti dodatnu opremu (npr. okulare). Tražilac Red Dot omogućava vam brzu navigaciju do željenog objekta.

Komplet uključuje okulare od 10 milimetara (0,4 inča) i 25 milimetara (0,98 inča), sa vidnim poljem od 52 stepena, i uvećanjem od 150x, odnosno 60x. Sočiva su napravljena od stakla i potpuno su premazana (fully multi-coated). Fokusiranje je jednostavno, a vrši se pokretom točkića koji se nalazi na fokuseru. Uz ovaj teleskop možete koristiti i druge okulare za postizanje željenog uvećenja (okulari se kupuju posebno). Međutim, imajte na umu da je najveće korisno uvećenje ovog teleskopa 250x.

Levenhuk Skyline PRO serija je dizajnirana za napredne i zahtevne astronome i uključuje niz različitih modela. Zajednička karakteristika modela je maksimalna preciznost i pouzdanost tokom posmatranja i astrofotografije, visokokvalitetni materijali i kvalitetna optika.

Komplet uključuje:
- Teleskop - optička cev (optički elementi se nalazi unutra)
- Tražilac Red Dot
- Dijagonalno ogledalo
- Okular od 10 mm
- Okular od 25 mm
- Ekvatorijalni nosač
- Stativ

LE28300

Detalji

PLU
3097
Optički dizajn
Maksutov-Cassegrain
Premaz optike
Da (višeslojni - fully multi-coated)
Prečnik objektiva
127 mm
Fokusna dužina
1500 mm
Svetlosna moć
f/11.8
Maksimalno uvećanje
250x
Granična zvezdana magnituda
12.5
Fokuser
1,25"
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
SUPER 25 mm (60x), SUPER 10 mm (150x)
Tražilac
Red Dot
Dijagonalno ogledalo
Da
Mehanika
EQ3
Težina tubusa
3.3 kg
Dimenzije
143x370 mm (tubus)
Ostalo
Tacna za pribor, Visina stativa (podesiva): 700-1120mm
Namena
Entuzijasti. Za posmatranje planeta, objekata dubokog neba i panoramska posmatranja

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: