70mm Acuter Voyager Maksutov-Cassegrain
  • 70mm Acuter Voyager Maksutov-Cassegrain

70mm Acuter Voyager Maksutov-Cassegrain

70/1000mm Acuter Maksutov-Cassegrain teleskop-durbin sa foto stalkom, okularima od 10 i 20 mm, foto adapterom i torbicom za nošenje/skladištenje - idealan za terestička (zemaljska) i astronomska posmatranja

27.417 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Funkcionalan i jednostavan za korišćenje, poput durbina. Akuter Maksutov-Cassegrain, prečnika 70mm, ima izuzetno kompaktan dizajn (dužina cevi 21cm, sa fokuserom 26cm). Sa žižnom daljinom od 1m, odnosno svetlosnom moći f/14, idealan je za posmatranje sa velikim uvećanjima. U kombinaciji sa okularom od 10mm dobija se uvećenje od 100x, a slika je izrazito oštra u mirnim atmosfrerskim uslovima. Dodatni okular daje uvećenje od 50x. Prihvat na fokuseru je standardni (31,7mm), tako da se mogu postaviti i drugi okulari istog prečnika. Preporučujemo kupovinu okulara duže (32-40mm) i kraće žižne daljine (6-8mm), kako bi se u potpunosti iskoristile njegove mogućnosti. Sve optičke površine su fazno premazane (phase coated), što doprinosi odličnom kontrastu slike. Sa dijagonalnim ogledalom dobijamo uspravnu, ali ne i ispravno okrenutu sliku (desna i leva strana su obrnute).

Tubus se postavlja na lagani foto stativ, koji se može fino pomerati na obe ose. Nakon grubog podešavanja, vertikalna osa se može fiksirati prekidačem, koji se nalazi na ručki. Tu je i dugme za kontrolu ekspozicije (treba da povežete stativ sa kamerom pomoću opcionog kabla). Uz fino pomeranje, možete lako pronaći i pratiti objekte, čak i sa velikim uvećanjima. Kao dodatak, u pakovanju se nalazi i foto adapter za mobilni telefon, koji se postavlja na okular. Uključena je i torbica za skladištenje i transpot teleskopa i stativa.

AMAK70set

Detalji

PLU
/
Optički dizajn
Maksutov-Cassegrain
Prečnik objektiva
70 mm
Fokusna dužina
1000 mm
Svetlosna moć
f/14
Fokuser
31,7 mm
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
10mm (100x) i 20mm (50x)
Premaz optike
Phase Coated
Dužina
26 cm (tubus sa fokuserom)
Ostalo
Foto stalak, torbica za nošenje/skladištenje

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: