Filter za Sunce (za reflektore)
  • Filter za Sunce (za reflektore)

Filteri za Sunce (za reflektore)

Izvrsni Baader-ovi solarni filteri, koji se isporučuju u kućištu koje odgovara SkyWatcher-ovim teleskopima

1.583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Model
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Pouzdani i sigurni, ovi visoko kvalitetni Baader solarni filteri su sve što vam je, osim teleskopa, potrebno za posmatranje pega na Suncu i granulacije njegove površine. Dostupani su za praktično svaki prečnik i tip teleskopa.

Fabrički solarni filter za teleskop SkyWatcher, Baader Astro Solar folija, dolazi u plastičnom kućištu i lako se postavlja na teleskop (odgovarajućeg prečnika objektiva) - umesto poklopca objektiva (tubusa). Velika prednost ovih fabričkih filtera je u tome što se savršeno odgovraju SkyWatcher-ovim teleskopima.

Filteri su izrađeni od kvalitetne Baader Astrosolar folije, blokiraju 99.999% vidljive svetlosti, uz potpunu blokadu UV i IR spektra. Sastoje se od aluminijumskog premaza koji odbija Sunčeve zrake sa obe strane, a da pri tome ne stvaraju distorziju slike. Prema specifikaciji distorzija je ispod 4%.

Granulacija na Suncu se posmatra sa 100-120x povećanjem, dok se pege vide sa skoro svakim povećanjem. Napomena: Ovaj filter ne menja prirodnu boju Sunca (bela)!

NAPOMENA
- Filteri su namenjeni SkyWatcher teleskopima. Za druge proizvođače ne možemo garantovati kompatibilnost, te eventualnu adaptaciju radite isključivo na svoju odgovornost.
- Za posmatranje Sunca potrebno/obavetno je korišćenje kvalitetnog filtera! Nipošto se ne smije improvizovati, jer bilo kakva greška može rezultirati trajnim slepilom.
- Prilikom narudžbe odaberite željenu opciju filtera (Model).

NF076n

Detalji

PLU
842 (NF076n) / 967 (NF114n) / 654 (NF130n) / 590 (NF150n) / 567 (NF200n) / 591 (NF250n) / - (NF300n)
Tip
Filter za Sunce
Dimenzije
U zavisnosti od modela (prečnika): 76mm / 114mm / 130mm / 150mm / 200mm / 250mm / 300mm
Ostalo
Blokira 99.999% vidljive svetlosti, uz potpunu blokadu UV i IR spektra

Posebna šifra

10 drugih proizvoda u istoj kategoriji: