Solar System F4 set filtera, Levenhuk
  • Solar System F4 set filtera, Levenhuk

Solar System F4 set filtera, Levenhuk

Set od četiri filtera za okulare (#23A, #58, #80A, #12), prečnika 1.25“, sa unutrašnjim i spoljašnjim navojem, koriste se za isticanje detalja na planetama i Mesecu

2.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Set filtera Levenhuk Solar System F4 uključuje svetlosne filtere za teleskop. Filteri su koristan dodatak za proučavanje svemira. Naime, oni povećavaju kontrast između nehomogeno osvetljenih područja planeta, omogućavajući vam da uočite i prosmatrate više malih detalja. Ovaj set će istraživanje solarnog sistema učiniti uzbudljivijim. Svi filteri imaju prečnik od 1,25" i opremljeni su unutrašnjim navojem za kombinovanje različitih filtera.

Levenhuk 1.25" optički filter #23A (svetlo-crveni)

Ovaj filter je nezamjenjiv kada se proučavaju planete Sunčevog sistema, posebno Mars, Saturn i Jupiter. Pogodan je i za dnevna posmatranja Venere i tokom posmatranja Merkura u sumrak. Levenhuk 1,25" optički filtar #23A (svetlo-crveni) naglašava svetlinu repnih čestica prašine kometa. Filter ima slab prenos svetlosti i preporučuje se za korišćenje sa teleskopima sa otvorom blende od 130 mm.

Levenhuk 1.25" optički filter #58 (zeleni)

Ovo je takođe dobar filter za teleskope sa otvorom od 130 mm. Kada se postavlji na teleskop sa sočivima (refraktore), efikasno eliminiše hromatizam i povećava rezoluciju slike. Preporučuje se za posmatranje Marsa, Saturnovih polarnih regiona i Jupiterove atmosfere, kao i Meseca i svetlih kometa.

Levenhuk 1.25" optički filter #80A (plavi)

Jedan od najpopularnijih filtera za posmatranje planeta. Nezamjenjiv je pri ispitivanju Velike crvene mrlje na Jupiteru i detalja na prstenovima Saturna. Pogodan je za proučavanje atmosfere i polarnih ledenih kapa Marsa. Koritan je pri posmatranju Venere i Merkura. Filter se takođe može koristiti za posmatranje binarnih zvezda, kometa i Meseca.

Levenhuk 1,25" optički filter #12 (žuti)

Filter ima visoku propustljivost svetlosti, tako da se može koristiti na teleskopima sa malim otvorom blende. Jedan od najpopularnijih filtera za posmatranje Marsa. Pogodan je za posmatranje Jupitera i Saturna, kao i za detaljna proučavanja prstenova Neptuna i Urana. Filter se može koristiti i za posmatranje repa kometa i površine Meseca.

Karakteristike:

- Set četiri filtera
- Optički stakleni filteri daju oštru i jasnu sliku
- Odličan izbor za posmatranje planeta Sunčevog sistema, kometa i Meseca
- Navoj za kombinovanje različitih filtera
- Prečnik filtera 1,25“

Komplet uključuje:

- Filter #23A (svetlo-crveni)
- Filter #58 (zeleni)
- Filter #80A (plavi)
- Filter #12 (žuti)
- Plastično kućište za skladištenje

LE50791

Detalji

PLU
3115
Materijal optike
Optičko staklo
Navoj
Unutrašnji navoj (za kombinovanje različitih filtera)
Navoj
Spoljašnji navoj (za postavljanje u okular) - 1.25"

Posebna šifra