Solar System F8 set filtera, Levenhuk

Set od osam filtera za okulare, različitih boja, nivoa propuštanja svetlosti, koriste se za isticanje detalja na planetama i Mesecu

6.583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Levenhuk Solar System F8 set filtera sastoji se od osam filtera za okulare, koji će vam pomoći da detaljno proučite solarni sistem. Svi filteri imaju prečnik od 1,25" i opremljeni su unutrašnjim navojem za kombinovanje različitih filtera.

Levenhuk 1.25" filter za Mesec

Ovaj filter je neophodan za dugoročna posmatranja Meseca. Svetlost Meseca nije opasna po vid, ali može biti neugodna. Mesec u fazi većoj od 80% je veoma svetao, tako da može da vas „zaslepiti“. Zato ga ponekad ne možete detaljno proučiti. Ovaj filter smanjuje njegovu „svetlost“, omogućavajući posmatranje čak i kada je Mesec pun.

Levenhuk 1,25" optički filter #8 (svetložuti)

Filter se koristi za posmatranje mora i oblaka prašine na Marsu, detalja u Jupiterovim pojasevima, kao i Urana, Neptuna i Meseca. Možete ga koristiti i za posmatranje kometa. Odlikuje se visokom propusnošću svetlosti, tako da je pogodan za teleskope sa malim otvorom blende. Smanjuje hromatsku aberaciju u refraktorima.

Levenhuk 1.25" optički filter #11 (žuto-zeleni)

Filter sa visokom transmisijom svetlosti, koji se može koristiti sa teleskopima sa malim otvorom blende. Kroz ovaj filter se vidi dobro Saturn, posebno Cassini divizija, kao i Mars i Jupiter. U refraktorima minimizira hromatsko izobličenje.

Levenhuk 1,25" optički filter #12 (žuti)

Kao i prethodni, ovaj filter se može preporučiti vlasnicima malih teleskopa. Dobro propušta svetlost, naglašava kontrast između detalja na Mesecu, Marsu i Jupiteru. Može se koristiti za posmatranje Venere i kometa.

Levenhuk 1.25" optički filter #23A (svetlo-crveni)

Preporučuje se za otvore od 130 mm. Filter se koristi za detaljno proučavanje Marsa i Meseca, kao i atmosferskih pojava na Saturnu i Jupiteru. Može se koristiti za posmatranje Merkura u sumrak i za dnevna posmatranja Venere. Repovi kometa se jasno vide kroz ovaj filter.

Levenhuk 1.25" optički filter #25 (crveni)

Filter za teleskope sa otvorom od 150mm. Odličan je izbor za posmatranje polarnih kapa, mora i oblaka prašine na Marsu, kao i za posmatranje oblaka na Jupiteru i Saturnu. Filter se može koristiti i za posmatranje Meseca.

Levenhuk 1.25" optički filter #56A (svetlozeleni)

Ovaj filter je izuzetno koristan za posmatranje Jupitera. Naglašava detalje Velike crvene mrlje, kao i mnoge suptilne atmosferske formacije koje su jedva vidljive. Može se koristiti za posmatranje Saturna i Venere. Filter dobro pogodan i za proučava Mesec. Kompatibilan je sa teleskopima sa malim otvorom blende i delimično eliminiše hromatska izobličenja na refraktorima.

Levenhuk 1.25" optički filter #80A (plavi)

Jedan od najpopularnijih filtera za proučavanje planeta Sunčevog sistema. Omogućava vam da detaljno posmatrate Veliku crvenu mrlju na Jupiteru i detalje na polovima Saturna. Filter se takođe koristi za posmatranje Meseca, Marsa, Venere i Merkura.

Karakteristike:

- Osam svetlosnih filtera za posmatranje Meseca, planeta i kometa
- Optički stakleni filteri daju oštru i jasnu sliku
- Kompatibilan teleskopima različitih otvora blende
- Unutrašnji navoj omogućava kombinovanje filtera
- Prečnik filtera 1,25"

Komplet uključuje:

- Filter za Mesec
- Filter #8 (svetlo-žuti)
- Filter #11 (žuto-zeleni)
- Filter #12 (žuti)
- Filter #23A (svetlo-crveni)
- Filter #25 (crveni)
- Filter #56A (svetlozeleni)
- Filter #80A (plavi)
- Plastična kutija za odlaganje - 2 kom

LE50792

Detalji

PLU
3114
Materijal optike
Optičko staklo
Navoj
Spoljašnji navoj (za postavljanje u okular) - 1.25"
Navoj
Unutrašnji navoj (za kombinovanje različitih filtera)

Posebna šifra