90/1250 MC SkyWatcher na NEQ2 mehanici
  • 90/1250 MC SkyWatcher na NEQ2 mehanici

SkyWatcher 90/1250 NEQ2 Maksutov

90/1250 SkyWatcher (Skymax-90) Maksutov-Cassegrain na NEQ2 montaži, sa tražiocem Starpointer, dijagonalnim ogledalom, Barium 25mm (50x) i 10mm (125x) okularima

39.917 RSD
33.929 RSD Uštedite 15%
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Kompaktan teleskop kojeg lako možete poneti sa sobom na put i godišnji odmor sa porodicom. Može se postaviti na foto-stativ i koristiti za fotografiju - uz opcioni T2 adapter. Odličan za planete, ali i objekte dubokog neba. Iako ima prečnik objektiva od 90mm, pokazuje iznenađujuće puno detalja na planetama.

Zahvaljujući izvrsnoj optici instrumenta, daje lepu, oštru i kontrastnu sliku, a zbog svog dugog fokusa lako se mogu postići velika uvećanja. Zbog toga je prvenstveno pogodan za posmatranje/proučavanje Meseca, planeta i duplih zvezda, ali je i većina objekata dubokog neba takođe lepo vidljiva. Tubus je vrlo kratak, lak i zgodan za transport. Na fokuseru i dijagonalnom ogledalu se nalaze dva vijka za pričvršćivanje okulara. Fokuser ima i T-navoj za pričvršćivanje kamere. Teleskop se isporučuje sa Barium okularima od 25mm (50x) i Barium 10mm (125x), dijagonalnim ogledalom i Starpointer tražiocem. Naravno, kupovinom dodatnih okulara ili Barlow sočivom možete iskoristiti korisni raspon uvećanja koji iznosi 30-180x.

Nova NEQ2 mehanika dolazi sa Dovetail system-om, pa je montaža i demontaža teleskopa značajno pojednostavljena. Prizma šina se može otpustiti u jednom potezu, tako da postavljanje i skidanje teleskopa traje svega nekoliko sekundi. Čelični stativ je robustan i čvrst, što mehaniku čini stabilnijom i jačom u odnosu na prethodne modele. Praktična ladica/polica osigurava stabilnost same montaže, brzo se montira/demontira i služi za odlaganje okulara, filtera itd. prilikom posmatranja. Glava montaže se, takođe, može jednim potezom ukloniti sa stativa, tako da je montaža/demontaža sistema (teleskop, mehanika i stativ) brza i dosta jednostavna. Fleksibilne ručice, koje se nalaze na mehanici, omogućuju vrlo precizno kretanje i praćenje objekata na nebu. Na NEQ2 montažu se mogu postaviti motori (DC ili Stepper RA - nisu uključeni) za praćenje kretanja nebeske sfere.

SWM90NEQ2

Detalji

PLU
2127
Optički dizajn
Maksutov-Cassegrain
Prečnik objektiva
90 mm
Fokusna dužina
1250 mm
Svetlosna moć
F/13,9
Korisno uvećanje
31x-180x
Fokuser
31,7 mm
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
25mm (50x) i 10mm (125x) Barium
Tražilac
Starpointer
Barlow sočivo
Ne
Dijagonalno ogledalo
Da
Mehanika
NEQ2

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: